FUD of echt? Nieuwe ponzi Forsage kan Ethereum hard raken

Dovey Wan volgt de Chinese cryptomarkt op de voet en zij waarschuwt nu voor Forsage, een Ponzi gebaseerd op Ethereum.

De marktanaliste denkt dat DeFi en andere risicovolle investeringen wellicht kunnen veranderen in de grootste nachtmerrie van Ethereum. Maar diegene die hier verantwoordelijk voor kunnen zijn, zijn de deelnemers van een gigantisch investeringsplan wat veel gemeen heeft met een Ponzi. Maar ook met een piramidespel.

Maar wat is Forsage?

Forsage is een risicovol project (financieel en juridisch) in het Dapp-ecosysteem. Het project belooft, net als BitConnect en Onecoin in het verleden, dat investeerders ontzettend rijk kunnen worden door het hoge rendement. Dit rendement groeit naarmate meer mensen het spelletje meespelen.

Hoe werkt Forsage?

Wellicht komt dit je bekend voor:

  1. Iemand betaalt 0,05 ETH om mee te doen aan het project.
  2. De link naar Forsage wordt gedeeld en voor elke registratie gaat een commissie van 0,025 ETH van het 0,05 ETH-inschrijfgeld naar de eigenaar van de link.
  3. De resterende 0,025 ETH wordt naar hogere niveaus van de piramide gestuurd, waarbij het grootste deel van het geld naar de anonieme posities bovenaan het schema gaat, misschien de makers van het piramidespel.

Maar stel dat het vertrouwen in deze piramide breekt, dan willen investeerders zo snel mogelijk hun ethereum verkopen en dat kan negatief uitpakken voor de ethereum koers.

Begin van het einde

De crypto-expert heeft het gedrag van Forsage gevolgd en haar indrukken met haar volgers gedeeld. Alleen al in de afgelopen 30 dagen hebben de smart contracts van Forsage 35,2 miljoen dollar aan ethereum ontvangen.

Maar als je kijkt naar de data, dan zie je dat het totale volume aan ethereum wat naar Forsage worden gestuurd, afneemt. Dit lijkt te duiden op het begin van het einde.


Forsage heeft geen identificeerbaar team. Op de website staat:

‘Het succes van elke persoon hangt van zichzelf af. Er zijn geen risico’s op het Forsage-platform. Je hoeft slechts één persoon uit te nodigen om je lidmaatschapskosten terug te verdienen.’

Yeah right.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.