Betaal bij Foot Locker, Decathlon, Intersport en 25.000 andere Franse winkels met bitcoin

Maar wat kan je nou echt met bitcoin? Nou, binnenkort kan je bij 25.000 verschillende Franse winkels betalen met bitcoin.

Grote winkelketens accepteren bitcoin

Veel retailgiganten in Frankrijk accepteren binnenkort bitcoin, dankzij een nieuwe samenwerking tussen enerzijds East2PlayPayment en EasyWallet, anderzijds Global POS. Dit betekent dat bitcoin beschikbaar zal zijn bij ongeveer dertig winkelketens in Frankrijk, waaronder grote namen zoals Foot Locker, Decathlon, Conforama, Sephora en Intersport.

Maar winkels ontvangen wel euro’s

Le Figaro schrijft dat dit voor de winkels geen negatieve gevolgen heeft en ook weinig moeite kost. Zij ontvangen euro’s, omdat de bitcoin na betaling worden omgezet naar fiatvaluta. Dit maakt de boekhouding simpel en overzichtelijk.


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Ontvang nieuwsbrief


Mocht de uitrol bij deze ketens succesvol blijken, dan is het aannemelijk dat meer Franse winkels volgen. Hier vind je een handig overzicht met Nederlandse (web)winkels die bitcoin.

Veilig wereldeconomie 3.0 ingaan

Global POS deed de aankondiging van de samenwerking met East2PlayPayment en EasyWallet tijdens de Paris Retail Week. Zij noemen dit een concrete stap om veilig de wereldeconomie 3.0 in te gaan. Op dit moment kan alleen met bitcoin (en euro’s) betaald worden. Het bedrijf is van plan in de toekomst uit te breiden naar andere cryptocurrency’s.

In feite maakt Global POS het voor bedrijven makkelijker om bitcoin te accepteren, zonder dat een van deze winkels zelf BTC hoeft te beheren.

Vergelijkbare trends ook merkbaar in VS en Nederland

Vorig jaar in mei kondigde crypto exchange Gemini en Flexa iets soortgelijks aan in de Verenigde Staten. Zij hebben een QR-code app ontwikkeld waardoor betalingsproviders, zoals Apple Pay, bitcoin kunnen verwerken. Gemini zorgt er dan voor dat de bitcoins instant worden omgezet in dollars.

Wat dat betreft loopt Nederland voor op Frankrijk en de VS. Je kan al op veel plekken met bitcoin betalen in Nederland. In Arnhem zitten de meeste winkels, restaurants en cafe’s die bitcoin accepteren. Mocht je een keer in Arnhem zijn, en een goed gevulde hotwallet hebben, dan is het de moeite waard om op de kaart te kijken waar je met bitcoin een lekker drankje kan doen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.