FTX-drama duurt voort: BlockFi vraagt faillissement aan

Het is weer zover. Het volgende bedrijf vraagt faillissement aan als gevolg van de val van FTX. Het bleek al niet goed te gaan met leenbedrijf BlockFi, en vandaag werd definitief dat het zijn hoofd niet boven water kan houden. Dit zegt een bron binnen het bedrijf tegen DeCrypt.

Opnames al gepauzeerd

Het leenbedrijf BlockFi gaf twee weken terug een update op het officiële Twitter-account om aan te geven dat ze de diensten voorlopig stopzetten. Dit kwam naar aanleiding van de val van FTX. BlockFi had geen fondsen die bij deze exchange stonden, maar was wel “financieel afhankelijk”. Hierdoor moest het bedrijf de diensten pauzeren.

Dit hield in dat het bedrijf de platformactiviteit beperkte en opnames van klanten pauzeerde. Het vroeg gebruikers ook om geen geld op hun wallet of spaarrekeningen te storten, maar zei niet expliciet dat stortingen werden uitgeschakeld.

Niet precies bekend waarom

BlockFi had naar eigen zeggen geen fondsen van klanten opgeslagen bij de gevallen cryptobeurs FTX. Hiermee ging het destijds in op geruchten en probeerde het zijn gebruikers gerust te stellen. Tegelijkertijd stelde het bedrijf dat het wel op andere manieren financieel verbonden was aan FTX.

BlockFi stuurde toen weer een update naar alle gebruikers van het platform. Het ontkende toen nog de beschuldigingen dat de meeste activa op FTX stonden ​​en noemde het een vals gerucht. Maar toch konden klanten nog niet bij hun crypto. Het bedrijf zei dat er vertraging was ontstaan bij het innen van ‘verplichtingen’ waaraan FTX niet kon voldoen.

Gevolgen moeten nog bekend worden

“Wij kwamen, net als de rest van de wereld, achter deze situatie via Twitter”, schreef BlockFi destijds in een brief. “We zijn geschokt en ontzet door het nieuws met betrekking tot FTX en Alameda.” Nu blijkt dat het bedrijf sindsdien geen vooruitgang meer kon boeken. Het moet nog blijken wat hier de gevolgen van zijn.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.