Failliete crypto exchange FTX lanceert website om Europese klanten terug te betalen

FTX EU, de Europese dochteronderneming van de failliete crypto-exchange FTX, heeft een website gelanceerd om boze, Europese klanten terug te betalen.

Bijna vijf maanden geleden vroeg het bedrijf faillissement aan en dit veroorzaakte een domino-effect van andere omvallende crypto-bedrijven. FTX was immers zo groot geworden dat veel andere bedrijven hun geld parkeerden bij FTX en daardoor “besmet” raakten. Gebruikers van onder andere FTX, Celsius en BlockFi zagen zo hun geld in rook opgaan.

Vanaf vandaag is het echter mogelijk voor sommige Europese gebruikers van FTX om een geldopnameverzoek in te dienen.

Niet alle Europese gebruikers kunnen geld terugvragen

Op de nieuwe domeinnaam https://ftxeurope.eu, die is goedgekeurd door de Cyprus Securities and Exchange commissie, kunnen gebruikers inloggen en een terugbetaling aanvragen. De website biedt verder geen andere producten of services aan.

Niet alleen gebruikers uit Europa, maar ook uit het Midden-Oosten kunnen bij FTX EU een geldopnameverzoek indienen. Toch kunnen niet alle gebruikers uit deze gebieden een verzoek indienen, want alleen gebruikers die zich na maart 2022 registreerden staan ingeschreven bij de Europese afdeling van FTX.

Waarschijnlijk zal dus maar een klein gedeelte van de Europese gebruikers geld terug kunnen vragen. Ook is het niet duidelijk hoeveel geld er in totaal opgenomen kan worden en voor hoe lang de website open blijft.

Japanse gebruikers van FTX kregen ook geld terug

De Japanse dochteronderneming van FTX compenseerde eind februari al een deel van de getroffen Japanse gebruikers. Er was een totale opnamelimiet van $50 miljoen, die werd verdeeld onder zo’n 3500 klanten. Veel slachtoffers konden echter niks opnemen en de verwachting is dat dit hetzelfde zal zijn voor Europese gebruikers.

Het strafproces tegen de ex-CEO Sam Bankman-Fried begint in oktober, terwijl de faillissementszaak tegen FTX nog loopt. De verwachting is dat SBF levenslang zal krijgen.

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Helaas pindakaas.
  Krijgen we überhaupt nog wel geld terug dan als het niet hier kan.?

  31 maart 2023
 • Beste van mijn spaarcentjes ben ik € 2.230 lijd geraakt wel jammer het waren mij laatste spaarcentjes die ik mijn kleinkinderen. Gunnen

  31 maart 2023
 • Helaas ik kom er niet in, krijg steeds melding dat ik niet geregistreerd sta om de wachtwoord te resetten maar vorige week kreeg ik wel een mail van ftx binnen met gang van zaken en daarin kreeg ik ook een soort van unieke coder erbij en met mijn wallet gegevens wat er nog op staat.

  Ik had wel meer dan 2 jaar een wallet bij ftx

  2 april 2023