Draai full node van bitcoin blockchain op nieuwe HTC Exodus 1s

The Magical Crypto Conference in New York was afgelopen weekend. Deze conferentie begon zaterdag en ging, zoals de naam al doet vermoeden, over crypto. Ook wij waren op deze conferentie om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de industrie. Phil Chen van HTC deed een opmerkelijke uitspraak: je kan een full node draaien op hun nieuwe telefoon.

Een full node draaien op je mobiel

Het Taiwanese elektronicabedrijf kondigde dus aan dat hun nieuwe smartphone, de  EXODUS 1s een full node kan draaien van de bitcoin blockchain. Dat betekent dat de volledige blockchain opgeslagen wordt op de telefoon en gebruikers transacties via hun telefoon al kunnen laten verifiëren.

Bekijk zijn praatje hieronder, vanaf ongeveer 2 uur 15 minuten.

Bijdragen aan het netwerk

Phil Chen werkt voor HTC en zei tijdens de Magical Crypto Conference dat HTC iets wil bouwen bovenop de architectuur van bitcoin.

“We willen meer doen aan de software kant. Hoe dragen we meer bij om het netwerk te beveiligen?”

Het plan is om de telefoon in het derde kwartaal te lanceren. De exacte prijs is nog niet bekend maar men verwacht dat de telefoon maximaal driehonderd dollar gaat kosten.

De EXODUS 1s is de eerste smartphone waarop je een full node kan draaien. Phil Chen merkte op: “We hebben gebruikers de mogelijkheid geboden hun eigen sleutels te bezitten en nu zijn we een stap verder gegaan om gebruikers hun eigen volledige node te laten draaien. We democratiseren de toegang tot de technologie voor een vrije wereld. ”

Hij doelt hiermee op de HTC Exodus, die een paar maanden geleden uitkwam. Overigens kon je op die telefoon ook een node draaien, maar geen volledige. Dit wordt een light node genoemd.

HTC is niet de enige telefoonfabrikant die zich bezig houdt met blockchain. Onlangs kwam de Samsung Galaxy S10 uit, hierop kan je je private keys lokaal bewaren. De Finney van de Zwitserse fabrikant Sirin Labs biedt ook een cold storage aan.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.