Eerste bijeenkomsten G20 in het teken van cryptocurrencies

In de week van 18 maart komt de G20 bij elkaar. De eerste bijeenkomsten hiervan staan in het teken van financiën, waarbij cryptocurrencies een belangrijk punt vormen op de agenda.

Maandag en dinsdag komen de ministers van financiën en de gouverneurs van de centrale banken van de G20 bij elkaar in Argentinië om de nieuwste financiële ontwikkelingen met elkaar te bespreken. Onder andere de Argentijnse minister van Financiën en de secretaris-generaal van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) zullen aanwezig zijn.

Cryptocurrencies op de agenda

De precieze agenda van deze bijeenkomsten is nog niet bekend, maar in een publiek document kunnen we terugvinden dat cryptocurrencies één van de discussiepunten van de bijeenkomsten zullen zijn. De G20 wil hierbij innovatieve ontwikkelingen in de cryptowereld niet ontmoedigen. Volgens de G20 heeft de blockchain-technologie namelijk de potentie om financiële integratie te promoten.

Toch maken ministers zich zorgen over cryptocurrencies. De G20 zal daarom onder andere gaan over de gevolgen voor de financiële stabiliteit, over belastingontwijking met cryptocurrencies en over het financieren van illegale activiteiten.

Recente ontwikkelingen

De G20 sluit hierbij aan op de reacties van nationale overheden. Vorige week heeft de Nederlandse minister van Financiën Wopke Hoekstra bijvoorbeeld een brief gestuurd naar de Tweede Kamer, waarin hij zegt meer toezicht te wensen op Initial Coin Offerings. Nog eerder hebben Duitsland en Frankrijk een verzoek geschreven naar de Argentijnse regering om cryptocurrencies op de agenda van de G20 te zetten. Zij maken zich ook zorgen over de risico’s van ongereguleerde ICO’s. Wat de komende G20 voor gevolgen heeft? We houden de ontwikkelingen in de gaten!

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.