G20 positief over cryptocurrencies

Afgelopen weekend was de G20-top in Argentinië. Tijdens deze top liet de G20 weten zeer positief te zijn over cryptocurrencies. Dit blijkt uit een persbericht (PDF) dat op 22 juli is gepubliceerd.

Crypto biedt significante voordelen

De ministers zeggen dat crypto-assets significante voordelen bieden aan het financiële stelsel en de gehele economie. Dit staat in het persbericht dat gepubliceerd werd na afloop van de G20 van 21 juli.

Welke voordelen crypto-assets precies bieden wordt in het persbericht niet genoemd. Wel gaan ze specifieker in op de keerzijde van de medaille: de risico’s die crypto-assets met zich meebrengen.

Het gebrek aan bescherming van consumenten en investeerders is een van de gevaren waar over gesproken is. Ook de integriteit van de cryptomarkt, belastingontduiking, witwaspraktijken en terrorismefinanciering vormen de negatieve kant van de cryptomarkt, aldus het persbericht.

Cryptocurrency’s vormen op dit moment nog geen gevaar voor de financiële stabiliteit. Toch staat in het persbericht dat de G20-leden en de financiële autoriteiten waakzaam moeten blijven.

Wat is de G20?

De G20 is een vergadering tussen twintig grote economieën. Zowel de regeringsleiders als de ministers van financiën komen samen om beleid te bespreken. Het gaat dan meestal om beleid over economische samenwerking.

In maart was er ook al een G20-top waarin beleidsmakers spraken over de cryptomarkt. Destijds is besloten om nog geen concrete afspraken te maken, maar om eerst samen meer kennis over de markt te vergaren.

Op 17 juli werd een deel van de nieuwe kennis gepubliceerd. Toen verscheen een rapport van de Financial Stability Board waarin zij beschrijven hoe zij de cryptomarkt zullen monitoren. Volgens het rapport zijn deze richtlijnen nodig om de markt te kunnen reguleren.

Bitcoin in het groen

Heeft dit positieve nieuws invloed op de koers? Dat kan je nooit met zekerheid zeggen, maar sinds 21 juli maakt de bitcoinkoers een flinke opgang. 

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.