Game of Thrones sneakers op de blockchain met behulp van VeChain

Nog even en dan is het zover: het langverwachte achtste seizoen van Game of Thrones komt op televisie! Veel fans kijken er al een hele tijd reikhalzend naar uit. Het is tevens het laatste seizoen van de succesvolle serie van HBO.

Dat Game of Thrones en blockchain prima samengaan bewijst HBO Asia en SBTG, een sneaker artist uit Singapore. SBTG is een afkorting voor (Mr.) Sabotage, zoals Mark Ong zichzelf noemt. Ong heeft zijn eigen schoenenlijn en beschildert allerlei soorten sneakers. En met succes: hij heeft onder andere schoenen ontworpen voor Kobe Bryant en Stephen Curry.

Sneakers op de blockchain

In samenwerking met HBO Asia heeft hij verschillende schoenen ontworpen die gebaseerd zijn op de hitserie Game of Thrones. Het gaat om vier verschillende soorten sneakers, drie in de stijl van huis Lannister, Stark, Targaryen en één in de stijl van de White Walkers. Alle sneakers zijn zorgvuldig ontworpen met de juiste kleuren en kenmerkende woorden van de verschillende families in Game of Thrones.

Maar wat de schoenen zo bijzonder maken, is dat zij een ingebouwde NFC-chip bevatten. Deze chip kan uitgelezen worden op de VeChain blockchain. Met de app kunnen gebruikers exclusieve achter de schermen videos zien van het ontwerp-proces van de sneakers. Deze kunnen zij zien met behulp van de mobiele app van VeChain.

Wat is VeChain?

VeChain is een publiek blockchainplatform dat zich richt op de logistiek. Met behulp van VeChain is het mogelijk om de hele reis van een product te traceren, van productie tot aan de verkoop aan de klant.

Niet alleen de locatie en de tijd van het product wordt getraceerd, maar ook andere eigenschappen die van belang zijn. Denk bijvoorbeeld aan omgevingsfactoren zoals de temperatuur op het moment van vervoeren. Zoiets kan uitkomst bieden bij een sector waar versheid belangrijk is, zoals de voedingsmiddelenindustrie.

Daarnaast is een NFC-chip gekoppeld aan de blockchain uniek: het zorgt ervoor dat niemand je product kan kopiëren. Met VeChain zijn namaakproducten dus verleden tijd!

De bijbehorende cryptomunt VET is verhandelbaar op verschillende cryptocurrency exchanges, zoals Binance en Bitfinex.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.