Gavin Wood stopt als algemeen directeur bij Parity van Polkadot (DOT)

Gavin Wood stopt als CEO van Parity, het ontwikkelingsbedrijf achter blockchain Polkadot. Hij volgt hiermee het voorbeeld van een vijftal andere bekende namen die de afgelopen maanden zijn gestopt als CEO.

Gavin Wood heeft zijn sporen verdiend in de crypto-industrie. Hij staat aan de basis van Ethereum en Polkadot.

Blockchain onder de aandacht brengen

Vrijdag schreef Gavin Wood dat hij zijn functie verlaat om meer tijd te besteden aan het relevanter maken van blockchain-technologie voor het grote publiek. In zijn eigen woorden:

‘Het betekent dus meer tijd om me te concentreren op de dingen die ik allebei leuk vind en waar ik denk dat ik de meeste waarde kan leveren aan de missie van het bedrijf. Ik zal mijn herwonnen focus richten op het onderzoeken hoe we kunnen bijdragen om Polkadot en Web3 relevanter te maken voor grote delen van de bevolking.’

Hij stopt dus als CEO bij Parity, maar blijft actief werken aan Polkadot. Wood zal zich minder bezig houden met de organisatie, en weer meer gaan programmeren:

‘Dit zal beginnen door de gemeenschap te helpen bij het ontwerpen en bouwen van verschillende interessante keten-geïntegreerde sociale primitieven waarvan ik denk dat ze cruciaal zijn voor ons om een ​​echt Web3-platform te leveren.’

Liever geen CEO

Wood, die naast Polkadot ook mede-oprichter is van Ethereum, zegt dat zijn vaardigheden beter geschikt zijn voor meer praktische verantwoordelijkheden zoals coderen en ontwerpen.

‘De rol van CEO is er nooit een geweest die ik begeerde (en dat dateert van lang voor Parity). Ik kan een korte tijd goed genoeg zijn om CEO te zijn, maar het is niet waar ik eeuwig geluk zal vinden. Een goede CEO moet op een veel continuere basis beschikbaar zijn voor anderen.’

Hij kent zijn kwaliteiten en weet waar hij plezier uit haalt. Tevens heeft hij ideeën bij zijn opvolger:

‘Ze moeten het leuk vinden om het bedrijf te vertegenwoordigen, zowel intern als extern. Ze hoeven geen last te hebben van grote delen van hun tijd die worden opgeslokt door vergaderingen en telefoontjes met een overvloed aan veelkleurige dozen op hun agenda.’

Wood blijft meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf en wordt de nieuwe hoofdarchitect van Parity, terwijl Björn Wagner, de andere mede-oprichter van het bedrijf, de functie van CEO zal bekleden.

Koers Polkadot reageert meteen

Polkadot maakte op 21 oktober bekend dat Wood een stapje terug doet. Dit was meteen zichtbaar op de koersgrafiek van Polkadot.

De waarde van DOT zakte van 6,23 euro naar 5,87 euro. Inmiddels is Polkadot iets opgekrabbeld en wordt verhandeld voor 6,06 euro. De afgelopen 24 uur is de koers met 0,72% gestegen.

Perfect moment om te werken in crypto

Gavin Wood is de volgende bekende naam die CEO-af is. De afgelopen maanden gingen Alex Mashinsky van Celsius, Jesse Powell van Kraken, Brett Harrison van FTX, Sam Trabucca van Alameda en Michael Saylor van MicroStrategy hem al voor.

Het is wachten op wie de volgende wordt die zijn of haar biezen pakt. Mocht je altijd al de ambitie gehad hebben om CEO te worden van een crypto-bedrijf, dan is het tijd om je CV te verversen.

Wil je geen CEO worden, maar wel werken in crypto? Neem dan eens een kijkje op de vacaturepagina van BLOX. De timing kan niet beter: deze bearmarkt is om te zaaien en de volgende bullmarkt om te oogsten.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.