Gehackte bitcoin beurs Cryptopia 4 maart weer open

De Nieuw-Zeelandse exchange Cryptopia heropent haar deuren volgende week maandag. In eerste instantie zal dit alleen voor bedrijven zijn, wordt bevestigd op social media.

Wat is er ook alweer gebeurd?

Op 15 januari tweette Cryptopia dat ze gehackt waren. De website werd offline gehaald en stond lange tijd in onderhoud. De verwachting werd uitgesproken dat er voor miljoenen dollars gestolen is.

Sindsdien is er een internationaal politieonderzoek gestart. Cryptopia: “We blijven werken aan het inschatten van de impact die is ontstaan ​​als gevolg van de hack in januari.”

“Momenteel hebben we berekend dat in het slechtste geval 9,4% van ons vermogen is gestolen.”

Tijd voor een frisse start

Er is nu eindelijk wel wat licht aan het einde van de tunnel. Medewerkers van het bedrijf mogen sinds 15 februari het hoofdkantoor weer betreden. Ook zei de lokale politie dat de exchange heropend kan worden. Cryptopia kan niet wachten om weer te heropenen, en volgende week is het dan zo ver.

Gebruikers van de exchange staan ook te popelen. Omdat de beurs langer dan een maand gesloten was, is de geschatte schade voor gebruikers 23 miljoen dollar.

Eerder werd al bekend dat de twee eigenaren van Cryptopia, gedwongen door de hack, de bezem door het bedrijf gaan halen. De hele structuur van het bedrijf wordt herzien.

De politie in Nieuw-Zeeland heeft nog niks laten weten over hoe ver zij in hun onderzoek zijn. Er wordt flink getwijfeld aan de capaciteit van de lokale politie om de hackers op te sporen en uiteindelijk op te pakken.

Beurzen zijn populair bij hackers

Vrijwel elke crypto exchange beheert coins voor hun gebruikers. Dat betekent dat de exchanges eigenlijk een single point of failure zijn omdat ze heel veel geld en cryptocurrency beheren. Dat maakt ze ook een gewild doelwit voor hackers. Een bekend voorbeeld hiervan is het ter ziele gegane beurs Mt. Gox.

Ook is de Canadese beurs QuadrigoCX veel in het nieuws gekomen, niet om dat ze gehackt zijn, maar wel omdat hun single point of failure gefaald heeft. De eigenaar is naar zeggen overleden en nam de toegang tot de wallets mee in zijn graf.

Ons advies? Bewaar je coins niet op een beurs, zorg ervoor dat jij de baas bent over je eigen private keys. En dat kan door zelf een (gratis) wallet aan te maken.

Lees alles over wallets


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.