Cryptobeurs Gemini ontkent betrokkenheid bij prijsdaling LUNA

Nu de rook is opgetrokken rondom Luna, is het tijd om met vingertjes te wijzen. Wie tikte het eerste domino-steentje aan? Geruchten gaan dat BlackRock en Citadel 100.000 bitcoin hebben geleend om Luna ten val te brengen. Maar Gemini haalt dat gerucht nu uit de lucht.

Geen sprake van een lening

Gemini is een welbekende cryptobeurs uit Amerika, opgericht door de gebroeders Winklevoss in 2015. Wellicht doet deze (achternaam) je wel een belletje rinkelen – Cameron en Tyler Winklevoss zijn ook bekend van de rechtszaak tegen Facebook in 2004.

Terug naar het heden, want nu keert de cryptomarkt zich juist tegen de gebroeders Winklevoss. Volgens geruchten heeft Gemini meegewerkt aan een bitcoin lening ter waarde van 2,8 miljard dollar om de prijs van Luna te doen dalen. Onder andere vermogensbeheerder BlackRock en hedgefonds Citadel zouden zijn betrokken.

Het verhaal gaat dat beide partijen samen 100.000 bitcoin hebben geleend. Later zouden zij 25.000 bitcoin hebben omgeruild voor UST, de stablecoin van het Terra-ecosysteem. Kort daarna zouden deze partijen zowel bitcoin als UST van de hand hebben gedaan. Hiermee verloor UST zijn koppeling met de dollar en daalde LUNA flink in waarde.

Gemini ontkent

Maar of die geruchten kloppen? Gemini ontkent in alle toonaarden, blijkt een recente tweet vanuit het officiële account: “We zijn op de hoogte van een recent verhaal dat suggereerde dat Gemini een 100K BTC lening aan grote institutionele tegen-partijen had verstrekt, wat naar verluidt resulteerde in een selloff in $LUNA. Gemini heeft een dergelijke lening niet afgesloten.”

Of het gerucht nu klopt of niet, de schade is enorm. Op het moment van schrijven beweegt LUNA rond 0,03 dollar. In slechts een week verloor de munt een bizarre 99,9% van zijn waarde. Dat zie je hieronder goed terug op de weekgrafiek van de beruchte crypto.

Afgelopen woensdag kwam Do Kwon, de man achter Luna en UST, met een herstelplan voor beide crypto’s. De tijd zal het uitwijzen of het hem lukt om het tij te doen laten keren.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.