Gerucht: Bakkt wordt volgende week al goedgekeurd

Begin deze week schreven wij al over Bakkt. Het grote nieuws was dat de Intercontinental Exchange van plan is om op 12 december Bakkt te lanceren.

Maar er is een update over het platform. Het laatste gerucht is vandaag de wereld in geholpen door een anonieme bron die zegt ‘directe kennis te hebben van de situatie’.

Volgens deze anonieme bron zal de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission volgende week al haar goedkeuring geven voor Bakkt. Wordt het voorstel dan echt al goedgekeurd? Dan is de verwachting dat de lancering ook vervroegd wordt.

In plaats van dat Bakkt 12 december pas live gaat, kan het platform dan al in de eerste week van november live gaan.

Bakkt is dan het eerste platform ter wereld dat ‘fysieke bitcoin futures’ mag verhandelen. Dit houdt in dat er voor elke bitcoin die is opgenomen in een bitcoin future contract er ook daadwerkelijk een bitcoin wordt gekocht en bewaard in het Bakkt Digital Asset Warehouse.

Bij andere partijen worden investeerders na afloop van zo’n contract betaald in fiat valuta zoals de dollar. Bij Bakkt krijgen investeerders ook de mogelijkheid om uitbetaald te worden in bitcoin.

Let op: bovenstaande informatie is gebaseerd op een gerucht van een onbekende bron. Wij hebben de reputatie van deze onbevestigde bron niet kunnen bevestigen. Het originele bericht is gepubliceerd door The Block.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.