Gerucht: komt er een Samsung Coin?

Komt telefoongigant Samsung met een eigen cryptocurrency? Daar lijkt het nu wel op. Volgens Coindesk Korea is Samsung bezig met het ontwikkelen van een eigen blockchain, en daar hoort ook een cryptomunt bij.

Een eigen blockchain

Coindesk Korea citeert een anonieme bron die bekend zou zijn met de ‘interne situatie van Samsung’. Hij vertelt dat Samsung net zoals Facebook een eigen ‘blockchainteam’ heeft, die aan een eigen transactienetwerk bouwt. Volgens hem is het project van Samsung nu nog in een experimentele fase. Hij vertelt er het volgende over:

‘Op dit moment denken we aan een private blockchain, hoewel dit nog niet is bevestigd. Het kan ook gaan om een publieke blockchain in de toekomst, maar persoonlijk denk ik dat het om een hybride blockchain gaat. Dat is een combinatie tussen een publieke en een private blockchain.’

Met een eigen cryptomunt

Het project van Samsung staat nog steeds in de kinderschoenen, en het is nog niet duidelijk welke richting Samsung op wil met haar blockchain. Volgens Coindesk Korea kan in de toekomst ook een Samsung Coin gelanceerd worden.

Bouwt Samsung aan een publieke blockchain, en brengt het een Samsung Coin uit? Dan kan deze openbaar op verschillende cryptocurrency exchanges verhandeld worden, net zoals dit bij bitcoin en ether het geval is.

Een andere mogelijkheid is dat Samsung de blockchaintechnologie integreert met de eigen betalingsapp Samsung Pay. Gebruikers van Samsung kunnen dan met Samsung Coin betalen voor verschillende diensten.

Maar dit zijn allemaal nog geruchten. Volgens de anonieme bron zit het project van Samsung nog in de experimentfase en kan het nog alle kanten op. Toch blijft het een interessante ontwikkeling dat organisaties zoals Samsung en Facebook zich bezighouden met blockchain en cryptocurrency.

Dat Samsung zich bezighoudt met cryptocurrency is overigens geen verrassing meer. Vorige maand lanceerde de tech-gigant de Samsung Galaxy S10, met een eigen cryptocurrency wallet.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.