Geruchten over liquidatie 3AC nemen toe, oprichter Su Zhu werkt aan oplossing

Three Arrows Capital (3AC) oprichter Su Zhu heeft via een vaag bericht op Twitter laten weten dat zijn fonds momenteel werkt aan een oplossing. Er gingen geruchten de ronde dat 3AC in de problemen zit en mogelijk zelfs een complete liquidatie wacht. Die geruchten zijn nu door Su Zhu bevestigd met het bericht dat het bedrijf intern bezig zijn met een oplossing voor het dreigende liquiditeitsprobleem.

Steun vanuit de gemeenschap is groot

Vrijwel meteen nadat Su Zhu via Twitter deelde dat er inderdaad problemen zijn bij 3AC, kwamen er vanuit alle hoeken steunbetuigingen op hem af. Onder andere Cobie, Byzantine General, satsdart en vele andere leden van de cryptogemeenschap spraken hun steun uit. Daarmee is ook meteen duidelijk hoe belangrijk partijen als 3AC voor de cryptowereld zijn. Het omvallen van dit soort spelers kan niet alleen de koersen enorm drukken, maar ook de reputatie van de industrie beschadigen.

De eerste geruchten over de eventuele liquidatie van 3AC kwamen op dinsdag naar buiten. Het duurde uiteindelijk niet lang voordat ongeveer iedere analist erop dook om de zaak uit te pluizen. De eerste berichten zijn in ieder geval niet goed. Danny van 8BlocksCapital deelt bijvoorbeeld dat ze een handelsaccount van 3AC gebruiken en dat daar vanmorgen 1 miljoen dollar (950.000 euro) uit is verdwenen.

De liquidatiebom voor 3AC

Grote problemen dreigen voor 3AC, aangezien een positie van 245 miljoen dollar (232 miljoen euro) geliquideerd dreigt te worden. Zodra de ethereum koers op 1.034 dollar (982 euro) uitkomt, dan is het feestje voorbij. De enige opties voor 3AC zijn om meer USDC of USDT in te brengen om de lening te laten dalen. Verder kan het bedrijf meer ethereum inbrengen als onderpand of de ethereum koers proberen te pumpen.

Twitteranalist MidasTheFool verwacht dat er momenteel “haaien in het water zijn” die momenteel proberen de ethereum koers te drukken. Dat zou immers voor liquidaties kunnen zorgen die de koers nog verder naar beneden duwen. Slagen ze daarin, dan is het na de liquidaties mogelijk om nog goedkoper in te stappen.

Nog geen officieel statement

Op het bericht van Su Zhu na is er nog geen officieel bericht van 3AC over de situatie naar buiten gebracht. Het omvallen van 3AC zou een slechte zaak zijn voor de industrie. Sinds de lancering in 2012 is het namelijk uitgegroeid tot een miljardenfonds en een uithangbord voor de cryptowereld. Oprichters Su Zhu en Kyle Davies zijn met name bekend geworden om hun goede calls als het gaat over het voorspellen van de koersen.

In 2021 is 3AC vooral in de aandacht gekomen vanwege de ‘supercycle’ voorspelling en het aanprijzen van nieuwe projecten als Solana, Avalance en Terra voordat deze aan hun parabolische rally’s begonnen. Inmiddels weten we dat Terra geen hele goede investering is geweest. Ook Solana en Avalanche zijn ongeveer 86 procent verloren sinds de all-time high.

In het kader daarvan is het interessant dat Su Zhu recentelijk enkele verwijzingen naar Solana, Avalanche, Terra, Ethereum en NEAR uit zijn Twitterbio heeft gehaald en ook zijn Instagram heeft verwijderd. Wat we de komende dagen tot weken precies kunnen verwachten is niet duidelijk, maar het ziet er niet goed uit voor 3AC. Zeker als oprichter Su Zhu op Twitter toegeeft dat er problemen zijn bij het bedrijf.

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.