Dit bedrijf zegt bewegingen van crypto nauwkeurig te kunnen voorspellen

Dankzij Satoshi Nakamoto hebben glasblazers meer werk dan ooit. Er zijn zo ontzettend veel analisten, rapporteurs, bankiers, ooms, kappers en teamgenoten die een glazen bol hebben. Het is nu de beurt aan Risk Protocol. Zij claimen de beweeglijkheid van de koersen van de 50 grootste crypto’s nauwkeurig te kunnen voorspellen.

Koersschommelingen crypto voorspellen

De auteurs van wat zij zelf noemen ‘de meest uitgebreide studie ooit’ naar de volatiliteit van cryptocurrency’s, zeggen dat ze de koersschommelingen nu nauwkeuriger kunnen voorspellen.

Het Risk Protocol, een investeringsplatform voor digitale activa, heeft donderdag een rapport van 44 pagina’s uitgebracht waarin de volatiliteit van de 50 grootste cryptocurrency’s ter wereld wordt geëvalueerd.

Hier hebben ze heel veel inzichten uit gehaald en hierdoor is het bedrijf in staat om statistische modellen te creëren waarvan ‘bewezen’ is dat ze de volatiliteit nauwkeuriger voorspellen. Zeggen ze.

Voor investeerders als instellingen

De oprichter en CEO van het Risk Protocol, Karamvir Gosal, zegt dat het rapport van zijn bedrijf zowel investeerders als instellingen kan helpen toekomstige risico’s af te dekken, zelfs tijdens de recente dalingen van crypto, en zelfs als de markt onrustig is en de ene na de andere crisis heeft te verwerken.

‘Voordat instellingen zinvol deelnemen aan de cryptosector, willen instellingen terecht het risico begrijpen,’ zegt hij. ‘De nauwkeurigheid van deze analyse zal hen daarbij helpen.’

Dit is deel 1 van het rapport, Risk Protocol zal in de nabije toekomst deel 2 delen.

Volatiliteit top 50 als verkoopargument

De afgelopen jaren heeft de cryptomarkt flinke ups, en heftige dalingen gekend. De rode draad is dat de koersen ontzettend instabiel zijn. Het einde van 2022 en dit jaar worden gekenmerkt door een reeks faillissementen en liquiditeitscrises, ook is de interesse in crypto afgenomen bij individuele investeerders en traditionele instellingen.

Het rapport van het Risk Protocol omarmt de volatiele aard van de cryptomarkt en hoopt door de top 50 uitgebreid te evalueren zichzelf te positioneren als een informatiebron en uiteindelijk een platform dat investeerders zullen gebruiken om risico’s te evalueren.

Crypto kent kalendereffect

Wat hebben wij hier aan? Een interessante conclusie uit het rapport, waar je als trader meteen mee aan de slag kan, is het zogenaamde kalendereffect.

Er is een opvallend patroon van kalendereffecten te zien bij cryptocurrency’s, blijkt uit hun analyse. Met name de volatiliteit van cryptocurrency vertoont duidelijke en aanhoudende patronen op basis van het tijdstip van de dag en de dag van de week.

De volatiliteit blijkt gedurende de dag consistent hoger te zijn in de uren tussen 03:00 uur en 15:00 uur Nederlandse tijd. In het weekend is er juist sprake van een lagere volatiliteit en volume in vergelijking met doordeweekse dagen.

Dit valt makkelijk uit te leggen doordat de handelsvolumes nou eenmaal lager zijn in het weekend als veel tradingbedrijven gesloten zijn en traders er op uit gaan. Opvallend genoeg blijkt een lager volume echter niet te leiden tot een hogere volatiliteit.

Feestdagen China en VS

Ook feestdagen in de Verenigde Staten en China tonen vergelijkbare volatiliteitspatronen als weekenddagen. Risk Protocol:

‘Deze bevindingen zijn van belang bij het ontwikkelen van effectieve handels- en investeringsstrategieën om de volatiliteit te benutten en het openen en sluiten van handelsposities te optimaliseren.’

Het rapport geeft als tip dat handelaren zouden moeten kopen als de volatiliteit afneemt.

We zijn benieuwd of Risk Protocol de daling van vannacht heeft kunnen voorspellen.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • dan worden ze schatrijk.

    10 maart 2023