Global Investors volgende grote Amerikaanse investeringsfirma met Bitcoin

De in Texas gevestigde investeringsfirma U.S. Global Investors, dat ongeveer 3,9 miljard euro aan fondsen beheert, heeft vanaf heden ook bitcoin in het portfolio. In het eerste kwartaal van 2021 heeft de vermogensbeheerder aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) gekocht. In totaal gaat het om een investering van bijna 500.000 euro. Geen enorme investering, gezien het totale kapitaal van de firma, maar het is een begin.

De investering in GBTC is verdeeld over 3 van de 8 fondsen van het bedrijf. Waarvan het grootste deel van het geld in het Goud en Edelmetalen fonds is terechtgekomen. De exposure op bitcoin beslaat op dit moment 0,19 procent van het kapitaal van dit fonds. Op het eerste gezicht een verrassende stap voor U.S. Global Investors omdat het bedrijf veel geld heeft zitten in goud, mineralen, edelmetalen en andere grondstoffen.

Goldbug Peter Schiff niet verrast

Hoewel de meeste mensen deze stap van U.S. Global Investors niet hadden zien aankomen, is het voor goldbug Peter Schiff een minder grote verrassing. “Dit is geen verrassing en betekent ook niet dat andere investeerders hun standpunt ten opzichte van goud en bitcoin zullen veranderen,” aldus Schiff. Het blijft bijzonder hoe Schiff iedere keer weer komt bovendrijven als het gaat over de discussie tussen goud en bitcoin.

Dat Schiff de investering van U.S. Global Investors niet als een verrassing ziet heeft een meer logische verklaring. De CEO van de investeringsfirma zit namelijk ook in het bestuur van de beursgenoteerde miner Hive Blockchain. Frank Holmes, oorspronkelijk ook een goldbug, voorspelde eerder dit jaar een bitcoin koers van 65.000 euro en een ethereum koers van 2.500 euro.

Wat de bitcoin koers betreft hebben we dat nog niet gehaald, maar de ethereum koers heeft dat getal al ruimschoot aangetikt. Het wordt interessant om te zien of U.S. Global Investors hun positie de komende kwartalen gaat uitbreiden of dat het bij deze eerste kleine stap blijft. Dat laatste lijkt onwaarschijnlijk, zeker als de bitcoin koers zich op deze manier blijft ontwikkelen.

Grayscale populair beleggingsproduct onder institutionele beleggers

Het GBTC van Grayscale is onder de institutionele beleggers een populair beleggingsproduct om exposure op bitcoin te krijgen. Behalve U.S. Global Investors zijn er veel andere grote fondsen die recent via GBTC zijn ingestapt. Het gaat hierbij onder meer om Morgan Stanley’s Insight Fund, Edge Wealth Management, JPMorgan Chase, Ark Invest en de Rothschild Investment Corporation.

Grote namen die stuk voor stuk enorme hoeveelheden kapitaal in beheer hebben. Het bitcoinvirus begint zich nu ook in de wereld van het grote geld te verspreiden en het lijkt een kwestie van tijd voordat de gekte losbarst. Dit is een ontwikkeling die een kleine 2 tot 3 jaar geleden nog compleet ondenkbaar was.

Bitcoin begint steeds meer voet aan de grond te krijgen in de wereld van de institutionele beleggers. Het lijkt erop dat je er als grote investeerder niet meer mee wegkomt om geen mening over bitcoin te hebben. Vrijwel alle grote partijen hebben langzamerhand in ieder geval een kleine positie in de digitale munt.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.