GlobalCoin van Facebook geniet steun van Booking.com, Visa, Mastercard, PayPal en Uber

De Wall Street Journal meldt dat grote namen zich scharen achter GlobalCoin van Facebook. De krant schrijft dat bekende grote Amerikaanse bedrijven zoals Visa, Mastercard, PayPal en Uber deze kans niet willen missen.

Veel partnerschappen

Ook staat in het artikel dat de social media gigant met honderden grote partijen praat over partnerschappen, en dat Facebook al meer dan twaalf partners heeft gecontracteerd. Deze partijen steunen GlobalCoin de nieuwe stablecoin van Facebook, waar ze al langer dan een half jaar in het geheim aan het bouwen zijn.

Investeer tien miljoen dollar om node te worden

Eerder werd bericht dat Facebook bedrijven de kans wil geven om een node te worden van het decentrale project. Om een node te worden moet je tien miljoen dollar betalen. Alle net gecontracteerde partners investeert dan ook ongeveer tien miljoen dollar in het project. Naar verwachting om een node te kunnen draaien.

Daarnaast doen ook grote bedrijven als Stripe, Booking.com en MercadoLibre mee. Het is alleen nog niet helemaal duidelijk welke rol zij zullen vervullen voor GlobalCoin.

Wereldwijde stablecoin

Alles wijst erop dat GlobalCoin een stablecoin wordt, gebaseerd op verschillende valuta van over de wereld. In eerste instantie kan GlobalCoin alleen gebruikt worden binnen het ecosysteem van het bedrijf Facebook. Denk daarbij aan Facebook zelf, maar ook WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger.

Miljarden mensen kunnen dus in voor het eerst in contact komen met een valuta waar geen staatshoofd op staat. Ook mensen die niet eens een bankrekening (kunnen) hebben, de zogenaamde unbanked en underbanked.

De BBC meldde eerder dat de coin gebruikt kan worden om directe handel tussen detailhandel, webshops en klanten mogelijk te maken. Zo zitten er geen betalingsverwerkers meer tussen, die ook een klein stukje afsnoepen. Wat dat betreft is het gek dat Visa, Mastercard en Paypal dit project steunen.

De verwachting is dat de whitepaper van GlobalCoin onthuld wordt op 18 juni. Dan kunnen we echt oordelen of GlobalCoin een verrijking is voor cryptocurrency. Andreas Antonopoulus is daar al over uit. In zijn laatste Q&A besprak hij GlobalCoin:

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.