General Motors CEO: ‘Niets weerhoudt ons ervan om bitcoin te accepteren’

Zien we binnenkort nog een autobedrijf bitcoins accepteren? Wie weet, in een interview met CNBC vertelde General Motors CEO Mary Barra dat betalingen in bitcoin in de toekomst niet zijn uitgesloten.

Klant is belangrijk voor General Motors

Op de vraag of General Motors bitcoin zou kunnen accepteren, was Barra duidelijk: ‘Niets weerhoudt ons ervan om dit te doen. We luisteren naar onze klanten.’ Barra gaat verder: ‘We willen de betaalervaring voor consumenten zo gemakkelijk mogelijk maken.’

Een Cadillac kopen met bitcoin

General Motors is geen kleine speler, sterker nog, het is een van de grootste automobielbedrijven ter wereld. GM is het moederbedrijf van onder andere Cadillac, Chevrolet en Corvette. Het is nog niet duidelijk of GM concrete plannen heeft om bitcoin te accepteren, maar het feit dat de CEO niet onwelwillend is, is al een positief teken.

Duurzaamheid kan daarbij een belangrijke factor zijn, General Motors heeft plannen om zich in 2035 volledig te richten op het produceren van elektrische auto’s. Het is goed mogelijk dat de CEO van het autobedrijf met een schuin oog naar de duurzaamheid van bitcoin kijkt.

Voor Elon Musk van autofabrikant Tesla is het milieu in ieder geval een belangrijk issue. In een reactie op Cointelegraph vertelde Musk dat Tesla bitcoin kan gaan accepteren wanneer minimaal 50 procent van de bitcoin miners op groene stroom draaien. Daarop reageerde Jiang Zhuoer van BTC.TOP dat dit al het geval is. 

Gaat General Motors ook in bitcoin investeren?

Een andere belangrijke vraag: gaat General Motors net zoals Tesla een deel van hun kasreserves omzetten in bitcoin? Ook dat is nog niet duidelijk. In februari vertelde Mary Barra nog dat de autofabrikant geen interesse heeft om te investeren in bitcoin.

Maar dat hoeft nog niets te betekenen, Michael Saylor van MicroStrategy tweette in 2013 dit:

En we weten allemaal hoe dat is afgelopen.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.