Hayes gelooft nog steeds in Bitcoin van 1 miljoen dollar, maar gokt ook op dalingen

Arthur Hayes blijft ervan overtuigd: Bitcoin gaat ooit 1 miljoen dollar waard worden. Maar dat betekent niet dat de oprichter van BitMex rustig achterover leunt. Integendeel, hij gokt ook op koersdalingen terwijl Bitcoin stijgt.

Een dikke economie vol schulden

In zijn nieuwste essay, dat hij opvallend genoeg Fatty Fatty Boom Boom noemt, vergelijkt Hayes de Amerikaanse economie met het overgewicht van het land. Volgens hem is Amerika niet alleen letterlijk dikker geworden, maar ook financieel opgeblazen.

Net zoals fastfood en pillen mensen ongezond houden, zorgen eindeloze leningen en geldcreatie ervoor dat de economie blijft draaien op kunstmatige stimulatie. En dat gaat volgens hem niet lang meer goed.

Banner Verdien 1

Hayes denkt dat Donald Trump geen importheffingen zal gebruiken om de Amerikaanse economie te beschermen. Die maken producten namelijk duurder, en dat vindt de kiezer niet leuk.

In plaats daarvan voorziet Hayes iets anders: een belasting op buitenlandse investeerders die geld stoppen in Amerikaanse aandelen, obligaties of vastgoed. Denk aan een soort ‘instapprijs’ van bijvoorbeeld 2 procent per jaar.

Met zo’n belasting kunnen Amerikanen mogelijk zelfs minder inkomstenbelasting gaan betalen, denkt Hayes. En omdat die belasting makkelijker in te voeren is dan importheffingen, kan het zomaar gebeuren zonder veel gedoe.

Buitenlands geld zoekt de uitgang

Maar wat als buitenlandse beleggers daar geen zin in hebben? Volgens Hayes zullen die hun geld dan uit de VS weghalen. Dat betekent verkoop van aandelen en obligaties, en dus dalende koersen. Vooral de rente op de 10-jaars staatsobligaties kan daardoor omhoogschieten richting de 5 procent.

Als dat gebeurt, dan slaat volgens Hayes de paniek toe in Washington.

Wat dan? Simpel, zegt hij: de geldprinter gaat weer aan. De Amerikaanse centrale bank zal stoppen met het afbouwen van schulden, opnieuw obligaties opkopen, kortlopende leningen stimuleren, en banken meer ruimte geven om geld uit te lenen.

Al die maatregelen betekenen eigenlijk maar één ding: er komt nog meer geld bij, en dat is volgens Hayes precies waarom Bitcoin zo aantrekkelijk blijft. Hij ziet Bitcoin als een soort nooduitgang. Een munt die geen toestemming nodig heeft, geen grenzen kent, en niet afhankelijk is van centrale banken.

Zelfs in landen als China, waar cryptohandel officieel verboden is, blijft Bitcoin levendig via peer-to-peer transacties. Hayes noemt Bitcoin dan ook een gift van “Lord Satoshi” voor de gelovigen.

Geen rechte lijn omhoog

Toch waarschuwt hij dat de weg naar 1 miljoen dollar niet zonder hobbels zal zijn. Hayes gelooft sterk in de lange termijn, maar dat weerhoudt hem er niet van om tussendoor ook te ‘shorten’. Dat betekent dat hij inzet op dalingen van de Bitcoinprijs wanneer de markt beweegt.

Volgens hem is Trump geen ideologische leider, maar iemand die doet wat kiezers willen. Dat maakt het lastig om precies te voorspellen hoe de economie zich ontwikkelt. Maar één ding is zeker: als zelfs maar een klein deel van de 33 biljoen dollar aan buitenlands geld naar Bitcoin stroomt, dan gaat het hard.

“De trend is je vriend,” sluit Hayes af, “totdat hij dat niet meer is.”

Altijd op de hoogte

Voor traders is tijdige informatie goud waard. In de app van BLOX delen we wekelijkse koersupdates, technische analyses en belangrijke prijsniveaus waar jij als handelaar rekening mee kunt houden. Onze experts houden de markten 24/7 in de gaten en delen direct hun inzichten over belangrijke koersbewegingen en kansen.

Download de app, krijg toegang tot waardevolle marktinformatie en start vandaag nog met handelen.

Start met handelen ➜


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.