XRP is niet nutteloos, aldus Republikeinse kandidaat

Cryptocurrency investeerder en ondernemer David Gokhshtein, die zich momenteel kandidaat stelt voor het Amerikaanse Huis als Republikein om een district in New York te vertegenwoordigen, heeft zijn steun uitgesproken voor Ripple en beweert dat de XRP token niet nutteloos is.

Cash is nog steeds koning

Hoewel Gokhshtein een van de weinige Amerikaanse politici zijn die de moeite doen om crypto te begrijpen, is hij niet altijd positief. Zeker als het gaat om de nadelige gevolgen van het coronavirus op de crypto industrie.

Op 31 maart voorspelde hij bijvoorbeeld ook dat beleggers binnenkort hun bitcoin voor contant geld zouden gaan verkopen. De meeste (zwakke handen) hebben hun positie in bitcoin al op 12 maart opgegeven, dus zijn bewering is als mosterd na de maaltijd. Maar wel mosterd waar XRP bezitters pap van lusten.

Niet de visie van Satoshi

Toch zegt hij ook enigszins nuttige dingen. Zo tweette hij vandaag dat het egoïstisch en gekkenwerk is om te wensen dat de economie instort, zodat bitcoin succes kan hebben. En dat dat niet de visie is van Satoshi.

Hij heeft een punt, het is niet goed om te hopen op een instortende economie, waarbij er veel leed zal zijn. Maar mocht het zo ver komen, dan kan bitcoin wel een helpende hand en een alternatief bieden.

XRP heeft wel degelijk nut, koers laat anders zien

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, dringt er constant bij de toezichthouders op aan om niet alle digitale tokens over één kam te scheren. Hij blijft benadrukken dat XRP echt nut heeft in verschillende use cases. De token zou de hoeksteen van Ripple’s On-Demand Liquidity (ODL) product moeten zijn. Hiermee kunnen de kosten van grensoverschrijdende betalingen worden verlaagd.

Toen Garlinghouse sprak over zijn voorspellingen voor 2020, zei hij dat de wereld geen duizenden digitale activa nodig had, aangezien de meeste van hen niet eens een bewezen use-case hebben buiten prijsspeculaties.

Over de prijs gesproken. Dit is de koersontwikkeling van XRP vanaf het begin van dit jaar. De munt steeg lekker door, maar had net als de rest van de cryptomarkt te kampen met een enorme daling op 12 maart.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.