Categorieën: Bitcoin nieuwsRegulering

Goldman Sachs gaat derivaten Bitcoin aanbieden aan Wall Street

Goldman Sachs, een wereldwijde investeringsbank met meer dan 2 biljoen dollar aan activa onder beheer, geeft grote investeerders de kans geven om te wedden op de toekomstige prijs van bitcoin.

Uitbetaling in fiatgeld

Volgens een artikel van Bloomberg is Goldman begonnen met het gebruik van ‘non-deliverable forwards.’ Dit zijn kortlopende futures-contracten die in contanten uitbetaalt, mits de belegger de toekomstige prijs van bitcoin goed voorspelt. De twee partijen komen een prijs overeen; wanneer het contract afloopt, verdient de winnende partij het verschil tussen de gecontracteerde prijs en de werkelijke prijs.

Volatiliteit is goed

Met deze beslissing positioneert Goldman zichzelf om geld te verdienen aan een van de schijnbaar negatieve aspecten van Bitcoin: volatiliteit. De koers van Bitcoin bewoog de afgelopen maand in een kanaal tussen 53.600 en 40.300 euro.

Bron: BTC Direct

Hoewel Goldman dit jaar al beursgenoteerde Bitcoin-futures heeft toegevoegd, stelt het NDF-product de bank in staat om grotere investeerders te bereiken, zoals Wall Street-bedrijven. De futures worden aangeboden via CME, de Chicago Mercantile Exchange.

CME is groot en klein tegelijkertijd

CME zegt dat ze in het eerste kwartaal 4,7 miljoen dollar verdienden aan inkomsten uit de handel in Bitcoin-futures. De beurs heeft een goede reputatie bij traditionele beleggers, maar die cijfers vallen in het niet bij gespecialiseerde cryptocurrencybeurzen. Binance, Huobi, OKEx, Bybit, FTX en BitMEX hebben allemaal grotere handelsvolumes.

‘De institutionele vraag blijft hard groeien in deze industrie, en de mogelijkheid om samen te werken met partners zoals Cumberland zal ons helpen onze capaciteiten uit te breiden,’ aldus Max Minton van Goldman Sachs. Hij is de manager van de afdeling Digital Assets van GS in Azië.

Regelgeving omzeilen

Vorige maand was er een publieke meeting om de kwartaalresultaten te delen. Tijdens deze presentatie zei de CEO van Goldman Sachs, David Solomon, dat ze bitcoin als investering in de gaten houden, maar dat het moeilijk gemaakt wordt door regelgeving.

‘We kunnen bijvoorbeeld geen Bitcoin bezitten of het als principaal verhandelen.’  Nu ze bitcoin-futures verrekenen in dollars, hoeft dat niet.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Nederland Oostenrijk, BLOX geeft 5x 50 euro bitcoin (en altcoins) weg op wedstrijddag

Hebben we er weer zin in? Vandaag speelt het Nederlands Elftal tegen Oostenrijk en dat…

5 uur geleden

Wereldbank kan El Salvador niet helpen met Bitcoin

De Wereldbank kan El Salvador niet helpen met de implementatie van bitcoin als wettig betaalmiddel, aldus…

7 uur geleden

Vaderdag: 20% korting op CoolWallet Pro, mooie bewaaroplossing voor bitcoin en andere cryptocurrency’s

Niet vergeten, zondag is het Vaderdag! Ben je het helemaal zat om sokken, stropdassen en…

7 uur geleden

‘Grote paniek bitcoin ligt achter ons, markt kan weer stijgen’

De meeste paniek op de bitcoin markt ligt achter ons, en de uitverkoop is zo…

9 uur geleden

Bitcoin wedstrijdfit, volgende ronde is 46.000 dollar

Vandaag kleurt Nederland oranje, maar laten we hopen dat bitcoin groen kleurt! Net zoals het…

11 uur geleden

General Motors CEO: ‘Niets weerhoudt ons ervan om bitcoin te accepteren’

Zien we binnenkort nog een autobedrijf bitcoins accepteren? Wie weet, in een interview met CNBC…

13 uur geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde platform van Europa.

Naar BTC Direct