Goldman Sachs verhandelt binnenkort bitcoin futures

De Amerikaanse bank Goldman Sachs gaat binnen een paar weken in bitcoin futures handelen. Dit maakt The New York Times op 2 mei bekend. Het is nog niet precies bekend vanaf wanneer de bank dit aanbiedt.

Het is opvallend nieuws. Normaal gesproken blijven banken namelijk liever weg van cryptocurrencies. Goldman Sachs zet nu een stap in de richting van de cryptowereld, door bitcoins naar Wall Street te halen.

Niet direct in bitcoin

De bank gaat niet direct in bitcoins handelen. Klanten bij de Amerikaanse bank kunnen er wel terecht voor bitcoin futures. Dit zijn financiële producten die zijn gelinkt aan bitcoin. Met bitcoin futures speculeer je op het koersverloop van de bitcoin. Afhankelijk van hoe het contract in elkaar zit kun je zowel winst maken op een hogere als een lagere koers. Dit soort contracten zijn dan ook erg populair op Wall Street.

Ook bij Goldman Sachs is de vraag naar bitcoin futures groot. Verschillende klanten gaven aan dat zij willen handelen in bitcoin futures,’ vertelde Rana Yared van Goldman Sachs aan de NY Times, ‘Zij zien bitcoin als alternatieve store of value. Het is geen nieuw risico dat we niet begrijpen. Het is een verhoogd risico waar we extra waakzaam voor moeten zijn.’

In januari 2018 waren er al geruchten dat Goldman Sachs futures op bitcoin zou aanbieden. Speciaal voor een groep geselecteerde klanten. Uiteindelijk werd dit eind januari alweer ontkracht door CEO Lloyd Blankfein.

Bitcoin is geen fraude

Sommige banken zijn fel tegen bitcoin. De uitspraak van JPMorgan CEO Jamie Dimon (‘Bitcoin is fraude’) blijft bijvoorbeeld nog wel hangen. Rana Yared verzekert dat bitcoin volgens Goldman Sachs geen fraude is. Bitcoin heeft volgens de bank alleen niet de goede eigenschappen van een betaalmiddel.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.