Goldman Sachs overweegt crypto custody service

Volgens anonieme bronnen overweegt Goldman Sachs om een ‘custodial service’ aan te bieden voor investeringsfondsen. De bronnen wilden niet openbaar naar buiten treden, zo bleek in een interview met Bloomberg op 6 augustus.

Een custodial service houdt in dit geval in dat Goldman Sachs cryptocurrencies kan opslaan en beheren voor hun klanten. Deze service kan handig zijn die het beheren van cryptocurrencies liever aan een andere partij overlaten.

Nog niet bevestigd

Het zijn nog maar geruchten. Het is dus nog niet zeker of Goldman Sachs deze dienst ook daadwerkelijk gaat aanbieden. In het interview met Bloomberg blijft een woordvoerder van de Amerikaanse investeringsbank dan ook abstract over het onderwerp.

Op het gebied van verschillende digitale producten zijn we op dit moment aan het onderzoeken hoe we onze klanten de beste service kunnen bieden,’ aldus de woordvoerder.

Wall Street in crypto

Het past binnen de recente ontwikkelingen: langzaam treed Wall Street de cryptomarkt binnen. Wat zijn eigenlijk de belangrijkste gebeurtenissen?

Eind vorig jaar werd het handelen in bitcoin futures toegestaan door het Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Hierna ging het balletje rollen. Ook Goldman Sachs kon niet achterblijven. In mei maakten zij bekend ook te gaan handelen in bitcoin futures. Vorige week kondigde het moederbedrijf van de New York Stock Exchange aan een eigen cryptocurrencyplatform te ontwikkelen in samenwerking met Microsoft en Starbucks.

Nu komt er dus het gerucht van Goldman Sachs bij. Gaat Goldman Sachs deze service aanbieden? Dan zet het weer een stap verder richting de cryptowereld.

Er speelt ook meer op het gebied van Wall Street en crypto. Een belangrijke datum om in de gaten te houden is 16 augustus. Dan beslist de Securities and Exchange Commision (SEC) over het wel of niet accepteren van Bitcoin ETF’s. Zegt deze term je niets? Eerder schreven we er dit artikel over.

Wall Street in crypto


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.