Google accepteert weer crypto-advertenties

Vanaf oktober mogen bepaalde bedrijven weer crypto-gerelateerde advertenties op de platformen van Google plaatsen. Dat maakt de zoekmachine-gigant bekend in een blog op 25 september.

Alleen gereguleerde exchanges

Vooralsnog mogen alleen gereguleerde crypto-exchanges adverteren op het platform. In de meeste landen bestaat nog geen regulering voor cryptobeurzen. Daarom geldt het besluit van Google nu alleen voor exchanges uit Japan en de VS.

In die landen hebben toezichthouders namelijk al wél regulering voor crypto-exchanges ontwikkeld. In de Amerikaanse staat New-York bestaat bijvoorbeeld al sinds 2014 de zogeheten BitLicense. Verkoopt een bedrijf crypto’s in die staat? Dan hebben ze daar de BitLicense voor nodig.

Ook in Japan bestaat inmiddels regulering voor cryptobeurzen. Daar hebben toezichthouders de zogeheten ‘virtual currency exchange license’ in het leven geroepen.

Nederland valt niet onder de nieuwe maatregel van Google omdat er in ons land geen regulering voor cryptobeurzen bestaat. Wel ziet de minister van Financiën graag dat de Nederlandse handel in cryptovaluta strenger gereguleerd wordt. Dat meldde hij (PDF) in maart van dit jaar aan de Tweede Kamer.

Beslissing maart teruggedraaid

De nieuwe maatregel draait de een beslissing uit maart terug. Destijds volgde Google andere internetbedrijven. Twitter, Facebook en uiteindelijk dus ook Google besloten toen om alle crypto-gerelateerde advertenties van hun platform te weren.

Destijds was het besluit zeer specifiek over wat er precies verboden zou worden. Het ging namelijk om advertenties voor ICO’s, wallets, exchanges en tradingadvies. Met het nieuwe besluit wordt dus alleen het verbod voor exchanges opgeheven. Voor de overige advertenties blijft het besluit blijft nog wel van kracht.

Net als in maart volgt Google nu ook een andere tech-gigant. Facebook kondigde namelijk al in juni van dit jaar aan dat zij weer crypto-gerelateerde advertenties op hun platform accepteren. Sinds de aankondiging kunnen cryptobedrijven een verzoek bij het social mediabedrijf indienen. Wordt het verzoek goedgekeurd? Dan mag het bedrijf adverteren op Facebook.

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.