Google accepteert bitcoin en cryptocurrency via samenwerking met Coinbase

Vanaf volgend jaar kunnen gebruikers clouddiensten van Google afnemen en hiervoor betalen met Bitcoin of Ethereum. Om de betalingen mogelijk te maken werkt Google samen met Coinbase.

Google concurreert met Amazon en Microsoft

De samenwerking werd aangekondigd op de Cloud Next-conferentie van Google. Het online zoekbedrijf probeert met cloud-diensten het bedrijf te vernieuwen. Grote concurrenten zijn Amazon en Microsoft, en deze twee techgiganten accepteren geen crypto.

Hiermee geeft Google een duidelijk signaal af dat ze klaar zijn om hun clouddiensten te verkopen aan crypto- en blockchainbedrijven.

Coinbase stapt over van Amazon naar Google

Dit is ook een grote stap voor Coinbase. Volgens Jim Migdal, business developer van Coinbase, maakt de Amerikaanse cryptobeurs al jaren gebruik van de cloud van Amazon, maar zullen alle datagerelateerde applicaties naar Google verhuizen.

Coinbase heeft een dienst genaamd Coinbase Commerce, speciaal gericht op bedrijven die cryptobetalingen willen accepteren. Het Google Cloud Platform zal volgens Amit Zavery, hoofd Google Cloud, in eerste instantie cryptobetalingen accepteren van een kleine groep klanten.

In de loop van de tijd zal Google meer klanten toestaan ​​om betalingen te doen met cryptocurrency volgens Zavery. Op dit moment ondersteunt Coinbase Commerce 10 valuta’s, waaronder Bitcoin, Bitcoin Cash, Dogecoin, Ethereum en Litecoin.

Coinbase zal hoogstwaarschijnlijk een percentage van de transacties opstrijken.

Wanneer koopt Google crypto?

Google onderzoekt ook hoe het Coinbase Prime kan gebruiken, een service die cryptocurrency’s van organisaties veilig opslaat en hen in staat stelt transacties uit te voeren. Wellicht betekent dat Google publiekelijk bekend zal maken dat ze crypto kopen en deze via Coinbase Prime zullen beheren.

De gesprekken tussen Coinbase en Google zijn al maanden gaande. Volgens Migdal gingen deze over transacties, het gebruik van Google Cloud en Coinbase Prime

“We hebben besloten om ze samen te brengen”, zei Migdal.

Bron: Tradingview

Vlak na het nieuws steeg de aandelenkoers van Coinbase met 11%.

Google en Near

Deze samenwerking met Coinbase is zeker niet de eerste keer dat Google Cloud Services iets met een cryptobedrijf doet. Op 4 oktober werd bekend dat ze een partnerschap tekenden met Near Protocol. De aankondiging van de Near Foundation onthulde dat Google Cloud “technische ondersteuning” zal bieden aan ontvangers van Near-subsidies.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, is ook geen vreemde van de crypto-industrie. Dit jaar deed Alphabet mee in vier investeringsrondes die samen goed waren voor 1,475 miljard euro.

Eric Schmidt, Bitcoin en web3

Eric Schmidt, voormalig topman van Google, zei in 2014 al dat Bitcoin wel eens heel groot kon worden. Hij verklaarde dat de technologische opzet van Bitcoin er in de toekomst voor zal zorgen dat veel nieuwe bedrijven zullen opstaan.

Op een dag als vandaag blijkt maar weer eens wat hoe ver Schmidt zijn tijd vooruit was.

In april van dit jaar werd Schmidt geïnterviewd door CNBC en het lijkt of hij bij zijn standpunt is gebleven dat vooral de technologie van bitcoin interessant is. Hij spreekt eigenlijk niet echt over cryptocurrency’s, maar bleek vooral geïnteresseerd in concepten zoals web3:

“Een nieuw model van het internet waarbij je als individu je identiteit kan beheren en waar je geen gecentraliseerde manager hebt, is erg krachtig. Het is erg verleidelijk en het is erg gedecentraliseerd”.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.