Google gaat cryptocurrency advertenties verbieden vanaf juni

Zoekmachinegigant Google zal vanaf juni haar beleid ten opzichte van financiële advertenties aanpassen. Dit kunnen we terugvinden op een blogpost op de website van Google. De zoekmachine wil twee soorten advertenties gaan verbieden. Het gaat hierbij om advertenties voor binaire opties en advertenties voor cryptocurrencie-gerelateerde content.

Vanaf de zomer van dit jaar zullen er op Google geen advertenties meer te zien zijn van onder andere Initail Coin Offerings, cryptocurrency exchanges, wallets en cryptocurrency beleggingsadviezen. Google volgt hiermee het voorbeeld van Facebook, die ook advertenties op het gebied van cryptocurrencies en ICO’s verbiedt.

Regulering

Op de blogpagina kunnen we geen specifieke reden vinden waarom Google deze actie onderneemt. Mogelijk dat het te maken heeft met de recente ontwikkelingen op het gebied van het reguleren van cryptocurrencies en ICO’s. Steeds meer overheden willen bijvoorbeeld de handel in ICO’s gaan reguleren, om frauduleuze projecten tegen te gaan.

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.