Google heeft minder inkomsten en geeft crypto de schuld

Philipp Schindler, de chief business officer van Google, heeft een merkwaardige verklaring voor de lage inkomsten in het derde kwartaal. Hij zei dinsdag dat cryptobedrijven en andere financiële bedrijven minder uitgeven voor advertenties. Komt dit door de crypto winter?

Crypto krijgt schuld

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft teleurstellende uitgaven in het derde kwartaal. De omzetgroei daalde tot 6%. Dan kan je denken: dat is toch niet zo erg voor een bedrijf als Google? Maar Google’s totale advertentiegroei in dit kwartaal was de zwakste voor elke periode sinds 2013.

Oke er is één uitzondering, want alleen in het begin van de coronapandemie stonden de cijfers er slechter voor. Maar waar komt dit door? Eén grote reden zijn bijvoorbeeld financiële dienstverleningen. Althans, zo vertelt de chief business officer.

In een earnings call over het derde kwartaal zei Philipp Schindler dat een vertraging van de omzetgroei deels aan verminderde advertentie-uitgaven door cyptobedrijven en andere financiële bedrijven komt.

“In het derde kwartaal zagen we een terugval in de uitgaven van sommige adverteerders op bepaalde gebieden in search”, zo verklaart Schindler. “We zagen een terugval in de subcategorieën verzekeringen, leningen, hypotheken en crypto’s.” Hij was erg zeker van zijn statement aangezien hij niet één, maar twee keer verwees naar deze digitale valuta’s.

Verdere toelichting blijft uit

Het is daarbij wel weer jammer dat verdere details over de verliezen door crypto achterwege bleven. Een logische verklaring kan de crypto winter zijn. De prijzen zijn niet meer zo mooi als dat ze vorig jaar rond deze tijd waren. Bitcoin is bijvoorbeeld 70% gezakt sinds zijn all time high en Ethereum 69%.

Omdat de prijzen in crypto zo hard gedaald zijn, is het logisch dat enkele cryptoprojecten minder te investeren hebben. Daarnaast is er in een crypto winter zoals deze erg weinig interesse vanuit het publiek. Die komen allemaal weer binnen wanneer de bullmarkt begint – en het is begrijpelijk dat crypto-bedrijven daarom wachten met adverteren.

Samenwerking Coinbase

Google heeft in dit kwartaal ook een samenwerking met crypto exchange Coinbase gestart. Vanaf volgend jaar kunnen gebruikers clouddiensten van Google afnemen en hiervoor betalen met Bitcoin of Ethereum.

Deze samenwerking werd aangekondigd op de Cloud Next-conferentie van Google. Het online zoekbedrijf probeert met cloud-diensten het bedrijf te vernieuwen. Grote concurrenten zijn Amazon en Microsoft, techgiganten die geen crypto accepteren.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.