Google lanceert Cloud Node Engine voor Ethereum (ETH)

Google is al jaren enthousiast bezig met innoveren in de crypto space en web3. Zo hebben ze eerder mensen aangenomen om dit gebied te verkennen, en genieten ze al een samenwerking met bijvoorbeeld Coinbase. Hier stopt het bedrijf niet, want het kondigde gisteren aan dat Google een eigen Ethereum node zal draaien.

“Voortbouwend op onze inzet om Web3-ontwikkelaars te helpen nieuwe producten te bouwen en te implementeren op blockchain-gebaseerde platforms, zijn we vandaag verheugd om Google Cloud’s Blockchain Node Engine aan te kondigen”, zo vertelt het bedrijf in een blogpost. Hiermee doet het bedrijf de zoveelste stap richting het nieuwe web3, maar wat houdt deze node precies in?

Een node?

Wat een node is, legt Google uitstekend uit in deze blog. De inleiding begin met een kleine uitleg over hoe blockchains werken: “Blockchains bestaan uit transactiegegevens die permanent worden opgeslagen en gecodeerd, en fungeren als een soort gedecentraliseerde database.”

Deze moeten gecontroleerd worden door zogenaamde nodes: afzonderlijke delen van het blockchain netwerk. “De leidende infrastructuur van een blockchain is een node – een apparaat, zoals een computer, laptop of server, dat een volledige kopie van de transactiegeschiedenis van de blockchain bevat. Knooppunten op een blockchain vormen een peer-to-peer netwerk, waarbij voortdurend de laatste blockchaingegevens worden uitgewisseld, zodat alle knooppunten synchroon blijven”, aldus Google.

Hierdoor kan je dus onder andere de volledige geschiedenis van een blockchain zien, zonder dat daar iemand anders voor nodig is. En dit is maar één van de vele voordelen die zo’n node kan bieden; ze zijn eindeloos.

Ethereum nummer 1

Ethereum zal de eerste blockchain zijn die wordt ondersteund door Blockchain Node Engine. Ontwikkelaars kunnen hierdoor volledig beheerde Ethereum-nodes leveren met veilige blockchaintoegang. Hiermee kan Google zelf alles controleren op de blockchain.

Of het alleen blijft bij Ethereum is niet zeker. Google zegt zelf dat Ethereum “de eerste” blockchain is, en wellicht doelt deze uitspraak ook op een nummer twee. Het zou dus goed kunnen dat het bedrijf in de toekomst ook aan de slag gaat met bijvoorbeeld nodes van Bitcoin, vooral omdat het al cryptobetalingen accepteert via Coinbase.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.