stemmen ron paul

Voormalig Amerikaans presidentskandidaat Ron Paul houdt jaarlijkse poll: 60% kiest bitcoin

Stel dat een rijk persoon je tienduizend dollar zou geven, wat zou je er dan mee doen? De enige spelregel is dat je deze tien jaar moet vastzetten. Deze vraag stelde Ron Paul op Twitter middels een poll. Bitcoin krijgt vooralsnog veruit de meeste stemmen.

Tien jaar vastzetten

Ron Paul is een voormalige congreslid uit Texas, en was tot twee keer toe presidentskandidaat voor de Republikeinse partij. In zijn poll kan je kiezen uit vier opties: Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van tien jaar, Federal Reserve Notes (papieren dollars), goud en bitcoin.

Het kan zijn dat de percentages er nu anders uit zien maar op het moment van schrijven genoot de Federal Reserve Notes veruit het minste vertrouwen. De dollar kreeg maar 2% van de stemmen. De staatsobligaties hebben 7% van de stemmen ontvangen.

Dan is er de strijd tussen goud en het nieuwe, digitale goud. Het publiek heeft meer vertrouwen in bitcoin met 58% dan in goud met 33%. Op dit moment hebben 65.428 twitteraars hun stem uitgebracht en de poll is nog 6 uur geopend.

Ondanks dat de enquete nog niet gesloten is, lijkt bitcoin de poll te winnen. Wat dat betreft is het vervolg nog spannender. Wat gaat Ron Paul doen met deze uitslag?

Niet de eerste keer

Ook interessant is dat dit niet de eerste keer is dat Ron Paul deze vraag stelde. Vorig jaar op 15 november vroeg hij zijn volgers dezelfde vraag, met dezelfde antwoordmogelijkheden. Ook toen kwam bitcoin als winnaar uit de bus. En dat is opvallend, want de dag voor 15 november zakte de bitcoin koers toen flink.

Ron Paul heeft al bitcoin

Op 28 oktober maakte Bobby Lee bekend dat hij bitcoin heeft gegeven aan Ron Paul. Lee is bestuurslid van de Bitcoin Foundation en oprichter van startup Ballet Crypto.

Lee combineerde goud en bitcoin om een mooi verjaardagscadeau te geven aan Paul. De oud presidentskandidaat kreeg namelijk een gouden bitcoin wallet, gemaakt door Ballet Crypto. De wallet is vergelijkbaar met een creditcard, het wachtwoord van de wallet is verborgen onder een kraslaag.

Paul is een uitgesproken criticus van de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank). Hij staat bekend om zijn belangenbehartiging voor goud. In juli merkte Paul nog op dat hij een voorstander is van cryptocurrency’s zoals bitcoin en blockchain technologie omdat hij gelooft in  concurrentie.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.