Goud of bitcoin, wat heb je liever?

Is het beter om in goud of bitcoin te investeren? Het Amerikaanse cryptocurrency-bedrijf Grayscale pleit overduidelijk voor bitcoin en is niet bang om met geld te strooien om dat te laten zien. Grayscale is een marketingcampagne van miljoenen dollars begonnen om de rest van Amerika ook te overtuigen.

Drop Gold gaat landelijk

De campagne gaat woensdag van start en heet “Drop Gold.” Een van de belangrijkste wapenfeiten van de campagna, is een televisie reclame die door het hele land wordt uitgezonden. Hierin zie je een man en een vrouw die vrij door een financieel district rondrennen, terwijl de mensen om hen heen worden belast door goud.

De reclame opent met twee mooie vragen: Waarom investeerde jij in goud? Leef je nog in het verleden?

Volgens Grayscale draait de advertentie het hele jaar door op uitzend- en kabelnetwerken en op streamingdiensten zoals Hulu. Het bedrijf zal ook veel adverteren op sociale mediasites, dus grote kans dat je de reclame vaker tegen gaat komen.

Bekijk de tv-spot hieronder:

Forbes omschrijft deze hele campagne als een gewaagde gok om bitcoin te verkopen om de marketinguitgaven van Grayscale terug te verdienen. Het mediaplatform vraagt zich dan ook af hoeveel mensen er daadwerklijk van overtuigd raken om te stoppen met investeren in goud, en dit geld in bitcoin te steken.

Wat moeten jongeren met goud?

De topman van Grayscale is Barry Silbert, hij is er heilig van overtuigd dat mensen de sprong maken van goud naar bitcoin, als ze eenmaal weten wat bitcoin is.

Naar zijn mening is bitcoin een superieure store of value (oppotmiddel), omdat het – zoals ook te zien in de commercial hierboven – een lichtere en meer praktische manier is om langetermijninvesteringen te houden. Silbert gelooft ook dat een generatie die is opgegroeid met internet minder gecharmeerd is van edelmetalen.

“Wat gaat een 23-jarige doen met een goudstaaf? Ik heb er alle vertrouwen in dat ze het gaan verkopen, “zei hij, eraan toevoegend dat hij gelooft dat degenen die de komende jaren goud als erfenis ontvangen, andere investeringen zullen doen.

Wil je ook investeren in bitcoin? Bezoek dan eens de website van BTC Direct:

Investeer in bitcoin

 

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.