Deze miljonair geeft iedereen die gevaccineerd is gratis bitcoin

Elke Australiër die volledig is ingeënt tegen Covid-19, kan voor 5 Australische dollar aan bitcoin krijgen. Dat komt neer op ongeveer 3,05 euro. Nu de hamvraag: Wie bekostigt dit allemaal? Fred Schebesta is de CEO van Finder.com en miljonair.

Manier om bij te dragen

Toen hij het plan deze week op de radio in Sydney aankondigde, zei de self-made miljonair dat hij op zoek was naar een manier om bij te dragen aan de vaccinatie-inspanningen en dacht dat dit een manier zou kunnen zijn om te helpen.

Via de app aanvragen

Iedereen die al twee doses van het beschikbare vaccin heeft gekregen, of een keer heeft gekregen, is welkom om de Bitcoin-beloning aan te vragen door de Finder.com-app te downloaden en een bewijs van vaccinatie te overleggen.

Finder.com is een vergelijkingssite die gidsen en informatie biedt over een reeks producten en diensten. Het biedt sectoranalyses in Australië en internationaal. Een van zijn recente onderzoeken onthulde dat Zuidoost-Aziatische landen voorop lopen op het gebied van crypto-adoptie. Een ander onderzoek toonde aan dat de genderkloof in crypto-investeringen in Australië kleiner wordt. Laten we maar zeggen dat zijn ene onderzoek beter is dan het andere.

100 miljoen dollar

Als alle meer dan 20 miljoen mensen in Australië die in aanmerking komen voor het vaccin zich aanmelden, zou Schebesta meer dan 100 miljoen Australische dollar (61 miljoen euro) moeten betalen. Hij zegt dat dit een bedrag is dat hij graag betaalt.

‘Word gevaxineerd, schat, en krijg ook je Bitcoin, schat!’ schatert Schebesta op de radio.

De snelheid van de uitrol van het vaccin is een knelpunt geweest in Australië, aangezien minder dan 30 procent van de bevolking ouder dan 16 jaar schijnt volledig gevaccineerd te zijn. Problemen met de toeleveringsketen en slechte communicatie tussen de federale overheid en de staten en territoria zijn de oorzaak van de slechte acceptatie. Daarnaast zijn er net als op de rest van de wereld, mensen die twijfelen of weigeren om het vaccin te nemen. Schebesta hoopt die twijfelaars over de streep te trekken.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Wat een ongelooflijke onzin weer

  22 augustus 2021
 • Gezever,want de wereld gaat niet meer naar het oude normaal. Utopie!

  22 augustus 2021
 • Ik ben dol op crypto en Bitcoin, maar nog meer op mijn veiligheid en mijn autonomie. Wat jammer dat nog steeds het vac cin als enige redding van deze situatie wordt gepropageerd. Ik ken genoeg mensen die het hebben genomen en zich normaal voelen, maar inmiddels letterlijk DRIE mensen die ernstige hartklachten hebben gekregen. Kan ik dan nog van toeval spreken? Waarom mag daar niet over gesproken worden, waarom ben je meteen een anti-v-er, als je je eigen getuigenis probeert te delen..? Waarom mag je niet zelf kiezen wat je in je lichaam stopt? Waar is de griep gebleven? Wat is er gebeurd met EIGEN verantwoordelijkheid en niet het water in duiken, als je vriendjes dat ook doen? Wat is er gebeurd met natuurlijke immuniteit?

  22 augustus 2021
 • Zonder vaccinatie krijg je hoe dan ook al 10 euro bij blox bij een 1ste aanmelding. Schandalig wat een manipulatie.

  22 augustus 2021
 • De gevaccineerden moeten alleen niet vergeten hun private keys aan hun nabestaanden te geven voor ze overlijden.

  22 augustus 2021