Categorieën: Chainlink nieuws

Gaat Grayscale naast Bitcoin en Ethereum, ook Chainlink aanbieden?

Als we de geruchten moeten geloven, is Grayscale Investments bezig met het ontwikkelen en lanceren van een reeks nieuwe producten. Een daarvan is een Chainlink fonds.

Fonds voor Chainlink

Volgens de Division of Corporations van de Amerikaanse staat Delaware heeft iemand op 18 december 2020 een Grayscale Chainlink Trust opgericht. Op dezelfde dag werden ook een Basic Attention Token (BAT) Trust, Decentraland (MANA) Trust, Livepeer (LPT) Trust en een Tezos (XTZ) Trust aangemaakt.

Voordat de linkmarinies te enthousiast worden, moet Grayscale Investments nog officieel bevestigen dat zij achter deze aanvragen zitten. Het is namelijk best gek dat de geregistreerde agent voor de fondsen wordt vermeld als ‘Delaware Trust Company’ en niet als Grayscale.

Toch zijn ze wel met elkaar verbonden. De Delaware Trust Company staat op de Grayscale-website vermeld als een van haar officiële serviceproviders en dezelfde gegevens werden gebruikt in 2013, toen Grayscale startte met het bitcoin fonds.

Nieuwe CEO

Een paar weken na het ontstaan ​​van deze Trusts, was er een interne wisseling van de wacht. CEO en oprichter Barry Silbert trad af en is vervangen door Michael Sonnenshein. Het is onduidelijk of Sonnenshein de strategie van Silbert zal voortzetten of dat hij met het bedrijf een nieuwe richting in wil slaan.

Twee jaar geleden diende Grayscale voor het laatst een aanvraag in, in oktober 2018 voor het Stellar Lumens fonds. De Stellar Trust werd bijna zes weken na de oprichting openbaar gemaakt. De meerderheid van de trusts voor digitale activa van Grayscale wordt normaal gesproken binnen enkele dagen openbaar gemaakt.De altijd vocale Chainlink fans lieten van zich horen op Twitter. Ze lieten hun steun voor dit fonds horen, en speculeren er op los. Het is en blijft natuurlijk altijd leuk om te dromen van ontzettend hoge koersen.

Chainlink passeerde onlangs Bitcoin Cash en is nu de achtste grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van meer dan 6,5 miljard euro en een hoogste prijs ooit van 19,39 euro. Volg de koers van Chainlink hier.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Bitcoin breekt uit: op weg naar 60.000 euro

Bitcoin zet de stijgende lijn door! De cryptocurrency schoot vanmorgen naar 54.500 dollar (45.882 euro),…

1 uur geleden

Ripple beëindigt officieel samenwerking met MoneyGram

Cryptocurrency bedrijf Ripple heeft zijn veelgeprezen samenwerking met MoneyGram beëindigd. Een paar weken geleden nam…

3 uur geleden

Noors bedrijf investeert bijna 50 miljoen euro in bitcoin

Beursgenoteerd bedrijf Aker ASA is van plan om bijna 50 miljoen euro (500 miljoen noorse…

18 uur geleden

Bitcoin is gisteren een stuk simpeler geworden

In de afgelopen weken lijkt het dat er meer rekenkracht het netwerk heeft verlaten dan…

19 uur geleden

DeFi cryptocurrency Uniswap stijgt 50% en staat in top 10

Het governance-token van Uniswap is het eerste DeFi-token geworden dat qua kapitalisatie tot de tien…

21 uur geleden

Analyse: Is maart traditioneel een goede maand voor Bitcoin?

Bitcoin is nog relatief jong, net 12 jaar, maar bepaalde tradities hebben zich al weten…

23 uur geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde crypto-platform van Nederland.

Ga direct naar BTC Direct