Grayscale overweegt meer keuze voor grote investeerders: Polkadot, Chainlink, Cardano en meer

Het cryptocurrency investeringsfonds Grayscale is van plan om meer cryptomunten aan te bieden voor institutionele partijen. Dat blijkt uit een persbericht van vrijdag 26 februari.

Een hele waslijst aan nieuwe coins

Grayscale wil een hele waslijst aan cryptomunten aanbieden. Het gaat om munten zoals Aave, Basic Attention Token, Cardano en Chainlink. Maar Grayscale wil zijn aandacht ook vestigen op DeFi-munten, zoals Uniswap, Sushiswap, Synthetix Network en Yearn Finance. De complete lijst met cryptomunten kan je terugvinden in het persbericht.

Grayscale CEO Michael Sonnenshein legt deze keuze uit: “We willen ons productaanbod graag uitbreiden om onze beleggers beter van dienst te zijn. De wereld van digitale valuta is voortdurend in ontwikkeling en we proberen gedurfde, interessante en innovatieve mogelijkheden te identificeren die voldoen aan de vraag van onze beleggers naar een gedifferentieerde blootstelling aan deze opkomende activaklasse.”

Volgens Sonnenshein is het belangrijk dat investeerders kunnen kiezen waarin zij willen investeren: “Als een bedrijf dat in de voorhoede heeft gestaan van het verbinden van het oude financiële systeem met het nieuwe, door digitale valuta gedreven financiële systeem, zien we het als onze verantwoordelijkheid om beleggers kennis te laten maken met meer diversiteit in deze ruimte.”

Bitcoin nog altijd het grootste fonds

Grayscale beheert op dit moment meer dan 39 miljard dollar aan cryptocurrency fondsen. Het grootste en populairste fonds blijft nog altijd de Grayscale Bitcoin Trust. Volgens de meest recente update beheert Grrayscale ongeveer 32,8 miljard dollar aan bitcoin. Het op één-na-grootste fonds is de Grayscale Ethereum Trust met 5,1 miljard dollar aan ethereum.

Grayscale laat zien dat bitcoin en andere cryptomunten steeds populairder worden onder institutionele investeerders. De laatste maanden durven steeds meer vermogensbeheerders een deel van hun portfolio toe te wijzen aan bitcoin.

Begin februari investeerde autofabrikant Tesla bijvoorbeeld 1,5 miljard dollar in de cryptomunt. En afgelopen week kocht MicroStrategy nog 1 miljard dollar aan bitcoin.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.