Grayscale Investments lanceert eerste Europese crypto ETF

De grootste asset manager op het gebied van digitale assets komt naar Europa. Grayscale, dat onder meer bekend staat om de Grayscale Bitcoin Trust, lanceert hun eerste ETF in Europa. De Grayscale Bitcoin Trust is verreweg het grootste bitcoin-fonds ter wereld met een totaal vermogen van meer dan 600.000 bitcoin.

Samenstelling van bedrijven

Nu komt de Amerikaanse vermogensbeheerder met een Europese ETF die zich focust op de toekomst van de financiële wereld. In eerste instantie lanceert de ETF op de London Stock Exchange, Borsa Italiana en Deutsche Börse Xetra. Het beleggingsproduct krijgt ook een zogenaamd paspoort om door heel Europa verkocht te kunnen worden.

De nieuwe Grayscale Future of Finance Index bestaat uit een samenstelling van bedrijven uit de cryptosector. Van miners tot exchanges, ze zijn allemaal vertegenwoordigd in het nieuwe beleggingsproduct van Grayscale. De naam: Grayscale Future of Finance UCITS ETF.

Wat zit er in de Grayscale Future of Finance Index?

De grote vraag is natuurlijk wat je koopt als je in de Grayscale Future of Finance Index besluit te investeren. In essentie bestaat de ETF uit drie peilers die samen de toekomst van de financiële wereld vormen.

Financial Foundations

Vermogensbeheerders, beurzen, brokers en vergelijkbare bedrijven die zich bezighouden met de digitale economie. Waarbij de digitale economie natuurlijk slaat op de cryptosector.

Technology Solutions

De tweede peiler van de nieuwe ETF van Grayscale richt zich op organisaties die technologische oplossingen aanbieden om de digitale economie te faciliteren met data en dataverwerking.

Digital Asset Infrastructure

De laatste peiler van de Grayscale Future of Finance Index bestaat uit bedrijven die direct betrokken zijn bij het mining-proces van cryptocurrency’s, het managen van energie en andere activiteiten die het ecosysteem voor digitale assets ondersteunen.

Kort gezegd zijn er weinig bedrijven binnen de cryptosector die lijken te ontsnappen aan de drie fundamentele peilers die Grayscale voor de nieuwe ETF heeft opgesteld.

Samenwerking met Bloomberg

Eerder dit jaar kondigde Grayscale een samenwerking met Bloomberg voor de lancering van de ETF. De groeiende wereldwijde vraag van zowel institutionele- als individuele beleggers naar Grayscale producten maakt het bedrijf extra trots dat ze dit nu in Europa kunnen aanbieden. “We zijn trots en blij dat we ons aanbod in Europa met deze ETF kunnen uitbreiden”, aldus Grayscale Investments CEO Michael Sonnenshein.

Grayscale gelooft in de digitale economie en via deze ETF krijgt een groot publiek nu de kans om in die toekomst te investeren. “Europese investeerders hebben nu de kans om exposure te krijgen op bedrijven die fundamenteel zijn in de evolutie van het wereldwijde financiële systeem”, zo spreekt David LaValle, het wereldwijde hoofd van ETF’s voor Grayscale.

Grayscale spot bitcoin ETF

Aan de andere kant van de oceaan is Grayscale druk bezig om de Grayscale Bitcoin Trust in een spot bitcoin ETF om te toveren. Afgelopen week heeft het bedrijf zelfs een afgesloten meeting gehad met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om dit onderwerp te bespreken.

Het omzetten van de Grayscale Bitcoin Trust in een ETF betekent dat er tot wel 8 miljard dollar (7,6 miljard euro) aan vermogen vrijkomt voor investeerders. Daarbij zou de toelating van een spot bitcoin ETF op de Amerikaanse markt bitcoin naar een groot nieuw publiek brengen. De deadline voor de SEC om de aanvraag van Grayscale te beoordelen staat momenteel op 6 juli.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.