Grayscale overweegt meer cryptocurrency: Solana, Polygon (MATIC) en ICP

Cryptocurrency fondsenbeheerder Grayscale onderzoekt 13 nieuwe beleggingsproducten, dat blijkt uit een aankondiging die donderdag gedeeld werd. De lijst bevat drie top-20 cryptocurrency’s op basis van marktwaarde: Solana, Polygon (voorheen Matic Network) en Internet Computer Protocol (ICP).

Internet Computer Protocol

De eerste twee munten ken je mogelijk al, maar Internet Computer Protocol is een new kid on the block(chain). Internet Computer Protocol (ICP) is een munt die zijn intrede deed op Coinbase Pro, maar inmiddels is ICP ook verhandelbaar op onder andere Binance, Huobi en OKEx. De munt begon ambitieus met een waarde van meer dan 500 dollar (421 euro), maar inmiddels is daar nu 50 dollar (42 euro) van over. Toch staat de munt nog nét op plek 20.

Focus op DeFi-munten

Grayscale lijkt zich, naast bitcoin en ethereum, te willen focussen op DeFi-munten. Zo onderzoekt de fondsenbeheerder ook 1inch (1INCH), Bancor (BNT), Curve (CRV), Kava (KAVA), Kyber Network (KNC), Loopring (LRC), NEAR (NEAR), Ren (REN), Universal Market Access (UMA), en 0x (ZRX).

28,6 miljard euro in beheer

Grayscale heeft meer dan 34 miljard dollar (of 28,6 miljard euro) aan vermogen onder beheer, zo blijkt uit de laatste update van het bedrijf.

Het fonds heeft overduidelijk het meeste vertrouwen in bitcoin, Grayscale beheert nu meer dan 25 miljard dollar (21 miljard euro) aan ‘s werelds eerste cryptomunt.

Grayscale beheert zelf alle coins, en geeft vervolgens aandelen met cryptocurrency als onderliggende waarde. Maar omdat de interesse dalende is, worden deze aandelen al sinds februari met korting uitgegeven vergeleken met de prijs van bitcoin.

Belofte maakt schuld

Het team van Grayscale kondigde in februari aan dat het 23 potentiële nieuwe coins aan het onderzoeken was, en daarvan werden er vijf gelanceerd in maart: Basic Attention Token (BAT), Chainlink (LINK), Decentraland (MANA), Filecoin (FIL) en Livepeer (LPT).

De toevoeging van nieuwe beleggingsproducten, “vereist aanzienlijke herziening en overweging en is onderworpen aan substantiële interne controles, voldoende veilige bewaringsregelingen, en regelgevende overwegingen,” vertelt Grayscale’s team in de laatste aankondiging.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.