Grayscale verkoopt alle posities in XRP en koopt Bitcoin en Ethereum

Cryptocurrency investeringsbedrijf Grayscale verkoopt alle XRP uit zijn Digital Large Cap (DLC) fonds, blijkt uit een statement op Twitter. Het DLC fonds is een cryptocurrency fonds dat blootstelling biedt aan de vijf grootste cryptomunten. Ofja, zonder XRP zijn het er vier: bitcoin, ethereum, bitcoin cash en litecoin.

Reactie op onrust SEC?

Grayscale noemt geen reden voor het verwijderen van XRP uit het fonds, maar het is aannemelijk dat deze actie te maken heeft met de onrust rondom Ripple en XRP. Eind december werd bekend dat Ripple officieel werd aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse financiële waakhond.

De SEC beschouwt XRP als een soort aandeel (security), en klaagt Ripple aan omdat het bedrijf geld zou hebben betaald aan beurzen om het traden van XRP mogelijk te maken. Verschillende Amerikaanse beurzen hebben XRP inmiddels verwijderen, denk aan Coinbase en de Amerikaanse tak van Binance. Maar ook Crypto.com en Bittrex hebben kortgeleden aangegeven XRP te verwijderen van hun beurs.

Het lijkt erop dat Grayscale om die reden ook meedoet met deze trend, al is dat nog niet officieel bevestigd door het investeringsfonds.

Herverdeling van het fonds

Het lijkt echter meer op een symbolisch statement van Grayscale, want het DLC fonds bestond voor slechts 1,5 procent uit XRP. Deze munten zijn nu verkocht, en van de opbrengsten heeft Grayscale bitcoin, ethereum, litecoin en bitcoin cash gekocht.

De nieuwe verdeling van het fonds is bijna 82 procent bitcoin, bijna 16 procent ethereum, 1,4 procent litecoin en 1,1 procent bitcoin cash. Investeer je in het DLC fonds van Grayscale, dan merk je dus nog het meest van de prijsbewegingen van bitcoin.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Hoi Frank,

    Voorzie jij ook een grote rol voor de ethereum op de lange termijn en zoja waarom denk je dat?
    Mvg Roger Gorissen

    6 januari 2021