Groot zakelijk reisbureau uit Verenigd Koninkrijk accepteert bitcoin als betaalmiddel

Corporate Traveller accepteert vanaf nu bitcoin (BTC) als betaalmiddel. Dat laat het reisbureau weten in een persbericht op 15 april.

Door middel van een samenwerking met BitPay is het mogelijk om met bitcoin te betalen voor de klanten van Corporate Traveller, een reisbureau voor midden- en kleinbedrijf. Andy Hegley van Corporate Traveller legt de keuze voor bitcoin uit:

“We merkten een toenemende vraag naar bitcoin als betaalmiddel op bij onze klanten. We kozen voor BitPay om de betalingen te verwerken, omdat zij het proces van betalen in bitcoin en bitcoin cash eenvoudig maken.”

Indirecte betalingen

Een kanttekening: het gaat nu om indirecte betalingen in bitcoin. De klant betaalt in bitcoin of in bitcoin cash, maar de cryptocurrency’s worden daarna direct door BitPay omgezet in fiat valuta, zoals de Britse pond.

Naar verluidt brengt BitPay een commissie van één procent in rekening, maar dat is volgens Corporate Traveler altijd nog goedkoper dan het verwerken van een creditcardbetalingen.

Reizen met bitcoin

Bitcoin is trending in de reissector. Zo biedt de app Tripio de mogelijkheid om met Binance Coin (BNB) te betalen, en kan je op de website TravelbyBit zelfs complete reizen boeken met verschillende cryptocurrency’s.

En heb je nog plannen om naar Australie te gaan? Dan kan je op Brisbane airport op verschillende plekken terecht met bitcoin.

Eén miljard dollar in bitcoinbetalingen

Ondanks de dalende koersen van 2018 verwerkte BitPay vorig jaar veel betalingen in bitcoin. Volgens een persbericht van januari 2019 ging het afgelopen jaar om één miljard dollar in bitcoin en bitcoin cash.

Stephen Pair, mede-oprichter van BitPay, heeft hiervoor een duidelijke verklaring: “Betalen met bitcoin is altijd nog sneller en goedkoper dan een bankoverdracht in de meeste delen van de wereld.”

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.