Grootste Bitcoin-conferentie ter wereld lanceert eerste event in Europa (Amsterdam)

Het Amerikaanse Bitcoin Magazine organiseert in de Verenigde Staten al jaren de grootste en langstlopende Bitcoin-conferentie ter wereld. Nu komt dat evenement in oktober met Bitcoin Amsterdam voor het eerst naar Europa. Bitcoin Magazine organiseert het evenement in samenwerking met Amsterdam Decentralized en Westergas. Het evenement vindt plaats in de Gashouder.

Grote namen in aantocht?

De kans is aanwezig dat er straks in oktober enkele grote namen uit de Bitcoin-wereld naar Amsterdam afreizen. Op het Bitcoin 2022 evenement in Miami dit jaar waren onder andere Michael Saylor, Peter Thiel en Serena Williams te gast. Michael Saylor kennen jullie waarschijnlijk allemaal als de CEO van MicroStrategy; het eerste beursgenoteerde bedrijf ter wereld dat overging op een bitcoin-standaard. Peter Thiel is miljardair en mede-oprichter van PayPal.

Bitcoin Magazine wil met het evenement in Amsterdam een stap in de goede richting van hun doelstelling zetten om ieder continent te bereiken met Bitcoin-evenementen. Volgens David Bailey, de CEO van Bitcoin Magazine, loopt Europa achter op andere continenten als het gaat om de regelgeving en acceptatie van bitcoin, maar herbergt het continent een enorme schare aan beleggers.

Amsterdam is een voorloper

De keuze voor Amsterdam komt volgens David Bailey voort uit de rijke geschiedenis op het gebied van financiële innovatie waar de stad op kan bogen. “Europa staat al 500 jaar aan het voorfront als het gaat om financiële en technologische innovatie, waarbij Amsterdam in het bijzonder een noemenswaardige rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van het moderne bankwezen, wat het tot de perfecte keuze maakt voor ons eerste Europese evenement”, aldus Bailey.

Hiermee doelt Bailey onder meer op de Amsterdamsche Wisselbank die in 1609 is opgericht op initatief van Dirck van Os. De Amsterdamsche Wisselbank heeft Amsterdam in die tijd in het zadel geholpen als het financiële centrum van de wereld. Uiteindelijk bleef de Amsterdamsche Wisselbank tot het jaar 1820 overeind. Daarna nam De Nederlandsche Bank het stokje over van de Wisselbank.

Tickets vanaf 249 euro

Geïnteresseerden moeten voor reguliere tickets voor Bitcoin Amsterdam 249 euro opzij zetten en voor een Whale Pass betaal je 2.999 euro. Daarmee is het niet het goedkoopste evenement ter wereld, maar gezien de voorgaande edities in Noord-Amerika kunnen we zeker vuurwerk verwachten op dit evenement. Als jij zin hebt om je voor een paar dagen volledig in de bitcoin-cultuur onder te dompelen, dan mag je dit evenement zeker niet missen.

Het evenement zal plaatsvinden van 12 tot 14 oktober en Bitcoin Magazine belooft er alles aan te doen om de meest briljante koppen uit de industrie als sprekers te strikken. Je kunt op Bitcoin Amsterdam een hoop discussies en ongetwijfeld enkele interessante ontwikkelingen verwachten. Het doel van Bitcoin Amsterdam is om in het eerste jaar 5.000 bezoekers per dag te ontvangen. Daarna willen de organisatoren binnen vijf jaar uitgroeien naar 150.000 bezoekers door de hele stad Amsterdam.

Bert en Peter Slagter, auteurs van Ons geld is stuk en tevens adviseurs van Bitcoin Amsterdam, verwachten dat in oktober een revolutie wordt ontketend in de Westergasfabriek. Wat ze daar precies mee bedoelen is niet duidelijk, maar het evenement zal Amsterdam als bitcoin-stad in ieder geval op de kaart zetten.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.