Grootste private bank van Argentinië lanceert mogelijkheid om bitcoin en ethereum te kopen

De Banco Galicia, de grootste private bank van Argentinië, lanceert de optie om onder andere bitcoin en ether te kopen. Het nieuws kwam onverwacht uit de lucht vallen, want de mogelijkheid om crypto te kopen op het platform werd gisteren door verschillende gebruikers ontdekt.

Niet de enige Argentijnse bank

De beslissing van Banco Galicia volgt op een klantonderzoek waaruit bleek dat 60 procent van de respondenten behoefte had aan de mogelijkheid om crypto te kopen op het bankplatform.

“Dat motiveerde ons om dit project in een stroomversnelling te brengen. Het is vooral de jeugd die om het toevoegen van deze functies vraagt”, aldus Ariel Sanchez, de manager van investeringsproducten van de bank. Naast de Banco Galicia is ook de digitale bank Brubank SAU met deze dienstverlening begonnen. Langzaam maar zeker adopteert de traditionele financiële sector bitcoin en de rest van de industrie.

Argentinië in top 10 landen met hoogste adoptiepercentage

Volgens de cijfers van Chainalysis behoort Argentinië tot de top 10 van landen met het hoogste adoptiepercentage voor cryptocurrency’s. Dat is niet vreemd aangezien Argentinië al jaren wordt geplaagd door hoge inflatie. Het land hobbelt van valutacrisis naar valutacrisis en heeft zelfs een inflatie van meer dan 50 procent achter de rug. Tweederde van de Argentijnen die in crypto investeren zeggen dit te doen om hun spaargeld tegen inflatie te beschermen.

Met de traditionele banken die ook op de crypto-trein springen is de kans groot dat het adoptiepercentage in Argentinië nog verder stijgt. Bij allebei de banken is het nu mogelijk om crypto aan te schaffen op hetzelfde platform als waar gebruikers aandelen en obligaties kunnen kopen. In eerste instantie maakt Banco Galicia deze dienstverlening enkel beschikbaar voor gebruikers die hun salaris via een directe deposito bij de bank ontvangen.

Banco Galicia is nog niet klaar

Een nieuwsgierige gebruiker schreef op Twitter naar Banco Galicia om te vragen of de dienstverlening al beschikbaar was. Banco Galicia bevestigde dat via het officiële account en gaf daarbij aan dat er meer investeringsopties bij komen.

Het is voor gebruikers van Banco Galicia echter nog niet mogelijk om bitcoin, ethers of andere crypto van het platform af te halen. Bitcoin naar een eigen wallet sturen of andere gebruikers betalen zit er dus nog niet in. Het gaat bij Banco Galicia voorlopig puur om bitcoin als spaarmiddel.

Latijns-Amerikaanse bitcoin revolutie

Lirium is de infrastructuur-provider die onder andere Banco Galicia helpt met het opzetten van de crypto-dienstverlening. Volgens COO Martin Kopacz is zijn bedrijf met vergelijkbare spelers bezig in onder andere Brazilië en Mexico. Daarbij werkt het met vier Argentijnse banken om crypto naar hun klanten te brengen. Het gaat dus goed met bitcoin in Latijns-Amerika.

Wat dat betreft gaat het snel met bitcoin. Het wordt steeds makkelijker om bitcoin te kopen en de inflatie die overal ter wereld oploopt zorgt voor een vlotte verspreiding van het verhaal van bitcoin. Het lijkt momenteel wellicht alsof het niet goed gaat met de bitcoin koers, maar je moet bedenken dat we in maart 2020 nog een duikvlucht naar ongeveer 3.000 euro maakten. Vanuit dat perspectief bezien hebben we in twee jaar tijd flinke stappen gezet.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.