Grote investeerders halen Ethereum ter waarde van $574 miljoen van Coinbase af, waarom?

Investeerders hebben recentelijk een grote hoeveelheid Ethereum (ETH) van exchanges gehaald, met een totale waarde van maar liefst $574 miljoen. Deze opnames, samen met positieve vooruitzichten op de lancering van Ethereum ETF’s, zouden kunnen wijzen op een mogelijke aanstaande koersstijging voor de op een na grootste digitale asset naar marktkapitalisatie.

Banner Ethereum 1

Ethereum-aanbod op beurzen daalt tot het laagste niveau in zeven jaar

Het aanbod van Ethereum op crypto-exchanges bereikt een dieptepunt van zeven jaar, volgens data van Glassnode. Deze afname van het aanbod kan wijzen op een mogelijke aanstaande stijging van de Ethereum-koers, vooral gezien de aankomende lancering van Ethereum ETF’s.

Onzekere kortetermijnvooruitzichten voor Ethereum-koers

Ondanks de positieve ontwikkelingen en optimisme op de markt, heeft de Ethereum-prijs de afgelopen dagen te maken gehad met een neerwaartse trend. Na de grote opnames is de prijs van Ethereum met meer dan 4% gedaald van de hoogtepunten van maandag, momenteel handelend rond de $3.600.

Mogelijke correctie van 7% voor Ethereum

Analisten wijzen op een voorzichtige kortetermijnprognose voor Ethereum, waarbij een mogelijke correctie van 7% wordt voorspeld vanaf de huidige marktprijs. Sinds 20 mei consolideert Ethereum zich tussen $3.624 en $3.950, maar de recente daling kan wijzen op verdere neerwaartse druk, met een mogelijke ondersteuningsniveau rond de $3.302.

Hoewel Ethereum een grote accumulatie fase heeft gekend en positieve vooruitzichten heeft met betrekking tot de lancering van Ethereum ETF’s, blijft de korte termijn onzeker. 


Raoul is Crypto-redacteur bij BLOX en oprichter van Cryptotakkies, een organisatie die de ontwikkelingen van digitaal geld bespreekt op een toegankelijke en begrijpelijke manier.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Laat een reactie achter