Grote privé bank in Liechtenstein biedt nu crypto investeringen aan

Banken leunen steeds meer naar de crypto industrie. Dat blijkt als nu ook LGT Group – een bedrijf in private banking en vermogensbeheer – beleggingen lanceert van bitcoin en ethereum. Deze zijn beschikbaar bij de LGT Bank in Liechtenstein.

Gemakkelijke toegang met hoge veiligheid

“Wij zijn zeer verheugd dat wij onze cliënten nu een gemakkelijke toegang tot deze markten kunnen bieden, terwijl wij de hoogste veiligheidsnormen handhaven,” zegt CEO Roland Matt van de LGT Bank in een aankondiging.

“We hebben intensief aan dit aanbod gewerkt. Cryptocurrency’s bevinden zich nog in een fase van dynamische ontwikkeling. LGT heeft daarom eerst de bijbehorende, noodzakelijke processen en kaders gecreëerd voor dit type beleggingen.”

Samenwerking met Zwitserse bank

De LGT Bank werkt hierin samen met de Zwitserse cryptocurrency bank SEBA. “LGT Bank biedt sinds mei directe beleggingen in bitcoin en ether aan. De private bank is een partnerschap aangegaan met SEBA Bank, die als broker en custodian zal optreden, om deze dienst aan te bieden”, zegt LGT in de aankondiging.

SEBA kan sommigen misschien bekend voorkomen, aangezien de Senior Executive Officer van deze bank, Christian Borel, uitgesproken positief is over crypto. Hij vertelde begin maart dat crypto grote interesse werkt van institutionele beleggers, en dat regelgeving zal zorgen voor meer crypto-adoptie.

Nog in de beginfase

LGT Bank zal in eerste instantie diensten aanbieden voor bitcoin en ethereum, maar dit kunnen er in de toekomst veel meer worden. SEBA ondersteunt namelijk meer dan 14 verschillende cryptocurrency’s. Enkele voorbeelden hiervan zijn litecoin (LTC), polkadot (DOT), tether (USDT) en tezos (XTZ).

Het nieuwe aanbod zal in eerste instantie niet voor iedereen beschikbaar zijn. Eerst krijgen geselecteerde klantgroepen van LGT Bank de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de nieuwe diensten. Deze groep moet ook gevestigd zijn in Liechtenstein of Zwitserland, en ze moeten geclassificeerd zijn als professionele klanten of beheerd worden door een externe vermogensbeheerder.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.