Gucci is het eerste grote merk dat ApeCoin (APE) betalingen accepteert

Het hoogwaardige Italiaanse modemerk Gucci is het eerste grote merk dat ApeCoin (APE) betalingen accepteert. Gucci maakte het nieuws op dinsdag bekend via Twitter. “We accepteren vanaf nu ApeCoin betalingen via BitPay en verschillende Gucci-boetieks in de Verenigde Staten breiden de betaalmogelijkheden met crypto uit”, aldus het Italiaanse modemerk via Twitter.

Niet de eerste crypto-stap van Gucci

Ondanks de bearmarkt neemt Gucci geen gas terug op het gebied van crypto. Het modehuis begon in februari met de SUPERGUCCI NFT-collectie in samenwerking met het vinyl speelgoedmerk SUPERPLASTIC. Vervolgens lanceerde het in maand de Gucci Grail NFT-collectie die gericht is op eigenaren van topcollecties als de Bored Ape Yacht Club.

Daarmee was de eerste flirt van Gucci met ApeCoin al gemaakt. Nu zijn we een paar maanden verder en is het mogelijk om met de meme-coin te betalen bij het grote modemerk. Eerder in mei opende Gucci al de mogelijkheid om met 12 verschillende cryptocurrency’s te betalen in 111 winkels verspreid over Amerika. Onder andere bitcoin, bitcoin cash, ether, shiba inu en litecoin behoren tot die lijst van 12 crypto’s. 

VeChain probeert de aandacht te trekken

De populairste reactie onder het bericht is momenteel die van de VeChain Foundation. VeChain is een project dat zich onder andere richt op de authentificatie en traceerbaarheid van fysieke producten via de blockchain. “VeChain kan het Web3 direct in jullie productlijnen integreren en de nieuwste generatie authenticatie, traceerbaarheid en after-sales leveren met onze geavanceerde blockchain”, aldus de VeChain Foundation.

Tot op heden heeft Gucci nog niet op VeChain gereageerd, in ieder geval niet in het openbaar. Het is nog maar de vraag of een modemerk met de status van Gucci zich op deze manier laat verleiden iets met een partij te doen. ApeCoin heeft dat ogenschijnlijk zelf verdiend door een bepaalde status op te bouwen binnen de industrie.

Gucci populair bij BAYC-eigenaren

Het zal je niet verbazen dat de eigenaren van één van de duurste NFT-collecties ter wereld, de Bored Ape Yacht Club, een bijzondere waardering voor het merk Gucci hebben. Onder andere NBATopShotEast, een pseudonieme Twitter persoonlijkheid, claimt de eerste persoon te zijn die in ruil voor ethers Gucci spullen kocht in een fysieke winkel in New York. Twee andere Bored Ape Yacht Club eigenaren claimen de nummers twee en drie te zijn.

Het duurde niet lang voordat NBATopShotEast op het nieuws reageerde. In de bovenstaande tweet geeft de BAYC-verzamelaar aan te hopen de eerste persoon te worden die in-store met ApeCoin betaalt.

We zitten momenteel in een stevige bearmarkt, maar daar is bij de Bored Ape Yacht Club en Gucci dus weinig van te merken. Als sommige mensen de hoop uitspreken om de eerste persoon te worden die met ApeCoin een Gucci product afrekent, dan valt het qua pijn en ellende wel mee in die groep. Dat kunnen we waarschijnlijk niet over iedereen in de industrie zeggen. Dat neemt niet weg dat het mooi is om te zien dat de ontwikkeling op het gebied van NFTs en de industrie daar omheen doorgaat. 

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.