Dit megafonds wil 500 miljoen dollar investeren in bitcoin

Het Guggenheim fonds brengt investeerders op de hoogte dat ze 10% gaan investeren in een Bitcoin Trust.

Guggenheim behoudt zich het recht voor om een deel van hun Macro Opportunities Fund van 5,3 miljard dollar aan te wenden om te investeren in bitcoin via Grayscale Bitcoin Trust. Het Fund van Guggenheim streeft naar een totaalrendement via vastrentende en andere schuld- en aandeleneffecten, wellicht zien ze bitcoin als verzekering.

Tien procent van intrinsieke waarde

Ze hebben dit laten weten via een bericht bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC):

‘Het Guggenheim Macro Opportunities Fund kan indirect beleggen in Bitcoin door tot 10% van zijn intrinsieke waarde te beleggen in Grayscale Bitcoin Trust,’ valt te lezen in het bericht van de SEC.

Fidelity schat de waarde van het Guggenheim fonds iets lager in. Zij zeggen dat het nettovermogen 4,97 miljard dollar is, wat  betekent dat het fonds tot 497 miljoen USD in GBTC kan investeren.

Volgen de groten der aarde

Een investering in bitcoin van deze orde lijkt de nieuwe rage. De Chief Investment Officer van Guggenheim, Scott Minerd heeft wellicht contact gehad met miljardairs Paul Tudor Jones en Stan Druckenmiller. Zij hebben op live televisie gezegd dat ze veel geld in bitcoin hebben gestoken.

De bitcoin koers is sinds begin 2020 met 150% gestegen en handelde zelfs een paar honderd dollar onder de hoogste prijs ooit. Afgelopen week viel de munt terug, maar inmiddels is bitcoin meer dan 18.000 dollar waard.

Risico’s in kaart brengen

Het bericht van Guggenheim, waarin cryptocurrency’s worden beschreven als ‘digitale activa die zijn ontworpen om als ruilmiddel te fungeren’, vermeldt ook een breed scala aan risico’s. Deze omvatten:

  • Prijzen die zeer volatiel kunnen zijn;
  • Wijzigingen in de regelgeving;
  • Een vertrouwenscrisis in het Bitcoin netwerk;
  • Een verandering in de voorkeur van de gebruiker voor concurrerende cryptocurrency’s;
  • Handel op grotendeels ongereguleerde beurzen die mogelijk meer blootstaan ​​aan fraude en mislukking dan gereguleerde, gevestigde beurzen voor andere activaklassen.

Ondanks al deze risico’s, lijkt Guggenheim toch te willen investeren in bitcoin, via het fonds van Grayscale.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.