Charles Hoskinson van Cardano (ADA) roept op tot saamhorigheid in crypto-community

Cardano-oprichter Charles Hoskinson hield gisteren een sessie op YouTube om prangende vragen van de community te beantwoorden.

Kloof door tribalisme

Tijdens de livestream gaf Hoskinson een wensenlijstje van wat hij zou willen voor Kerstmis, hij vroeg ditmaal niet om fysieke cadeaus. In plaats daarvan besloot Hoskinson een dringend probleem in de crypto-ruimte te benoemen en dat is de groeiende kloof tussen investeerders van verschillende projecten door tribalisme.

Cardano is de laatste tijd een van de harder getroffen projecten als het gaat om FUD. Het project ontvangt veel online haat op social media, zeker nu de koers van ADA al een paar maanden geen grote opwaartse bewegingen meer maakt.

Veel gelijkenissen, maar toch veel haat

Hoskinson is klaar met de haat en wil eigenlijk dat iedereen binnen crypto beter met elkaar kan opschieten.

‘Het enige wat ik wil met kerst is dat iedereen met elkaar kan opschieten in onze branche. Het is buitengewoon voor mij dat wanneer mensen zo dicht bij elkaar staan ​​in filosofie en standpunten, en in sommige gevallen technologie, ze zo ver uit elkaar kunnen staan ​​als individuen. Het is buitengewoon.’

Crypto is anders

Hoskinson vindt het vreemd dat investeerders in crypto zo anders en zo emotioneler zijn dan in andere industrieën. Er is veel minder haat op andere plekken.

‘Je ziet dit niet in andere industrieën,’ zei Hoskinson. ‘Je ziet dit niet in de natuurkunde of biologie, of de productie van mobiele telefoons, of wat dan ook, kies een industrie, de hoeveelheid tribalisme, haat en vitriool die onze industrie voor elkaar heeft.’

Hij legde verder uit dat zolang mensen elkaar blijven haten, er geen manier zal zijn om de echte vijand te bestrijden: de legacy-systemen. Hij zei dat dit systeem drie miljard mensen vasthoudt en dat zal blijven doen. De oprichter erkende ook dat dit niet gemakkelijk zal zijn, omdat er altijd mensen zullen zijn die anderen in de ruimte proberen te verdelen.

Meer samenwerking in 2022

Hij ziet ook dat er boeken en podcasts zijn die dingen zeggen om mensen te verdelen. Zeker op social media ziet hij de community verdeeld worden.

‘Dat moet stoppen en de enige manier waarop het stopt, is als we betere systemen krijgen die eerlijker zijn. De enige manier waarop we dat kunnen doen, is door samen te werken. We zullen zien of dat in 2022 wordt bereikt.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.