Hack op Canadese exchange MapleChange

MapleChange, een in Canada gevestigde cryptocurrency exchange twitterde dat hun platform is gehackt. Sindsdien is hun website offline en zijn hun sociale mediakanalen (op twitter na) afgesloten. Niet iedereen vertrouwt hun communicatie. Gelukkig biedt hun twitteraccount genoeg nuttige informatie. 

Hack live volgen via twitter

Het begon met deze tweet van afgelopen zondag.

Niet veel later kwam het volgende bericht. Vervolgens zegt MapleChange in een reactie aan een van hun volgers dat ze geen funds meer hebben om klanten terug te betalen. Daarop sluiten ze hun website en hun social mediakanalen (behalve Twitter).

In een paar volgende tweets zeggen ze dat ze eigenlijk niks kunnen terugbetalen aan gedupeerde klanten. Toch kan je een bericht sturen als je aanspraak wil maken op coins. Het bedrijf vraagt om je e-mailadres, welke coin je wil ontvangen, de hoeveelheid en naar welk ontvangstadres dit gestuurd kan worden.

Maar niet iedereen gelooft in de hack

Ook interessant is het twitteraccount van maplechang’ed. Dit account houdt zich vooral bezig met het neerhalen van de exchange. De gebruiker achter dit account gaat er vanuit dat de hack op MapleChange een scam is.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.