Cryptocurrency stelen via battle royale game PUBG

Opvallend nieuws in cryptoland. Turkse hackers hebben 2,5 miljoen dollar aan crypto gestolen van een Turkse crypto exchange. Het bijzondere is dat ze communiceerden via het populaire spel PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG).

Goed gecoördineerde actie

De Turkse politie heeft vierentwintig verdachten opgepakt tijdens een landelijke actie. Deze verdachten verscholen zich door het hele land, deze vierentwintig zijn namelijk in acht verschillende provincies opgepakt.

De Turkse nieuwsoutlet Daily Sabah schreef dat een cryptocurrency-bedrijf in Istanbul aangifte heeft gedaan dat een groot deel van hun holdings in bitcoin, ether en XRP was gestolen. Dit werd hoog opgepakt. Het Istanbul Cybercrime Branch Office ontdekte namelijk dat twee accounts gehacked zijn en dat er coins ter waarde van 13 miljoen Turkse lira is gestolen.

De hackergroep gebruikte naar verluidt de chatfunctie in de battle royale online game PUBG om de diefstal te coördineren.

Het Istanbul Cybercrime Branch Office coördineerde de operatie in de provincies Istanboel, Ankara, Izmir, Afyonkarahisar, Bursa, Edirne, Bolu en Antalya.

Van de gedetineerden werden er tweeëntwintig naar het gerechtsgebouw van Istanboel in Çağlayan gebracht. Van deze tweeëntwintig zijn er zes direct gearresteerd, zestien zijn voorwaardelijk vrijgelaten en twee verdachten werden vrijgelaten.

Uiteindelijk heeft de cybercrime divisie slecht 1,35 miljoen lira kunnen herstellen. Dat is minder dan tien procent van het gestolen bedrag.

Over PUBG en battle royale

Al een paar jaar zijn battle royale games mateloos populair. Dit zijn videospellen waarin je alleen of met een team wordt gedropt op een map en je binnen een bepaalde tijd alle andere spelers moet afschieten. PUBG was een van de eerste shooters die dit genre populair maakte. Misschien heb je wel eens gehoord van Fortnite, een gratis spel gespeeld door 75 miljoen spelers per maand. Ook dit spel haalde laatst het cryptonieuws, doordat je met privacycoin Monero kan betalen om merchandise te halen. Op dit moment wordt er reikhalzend uitgekeken naar de volgende rage: Apex Legends.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.