Handel in cryptocurrency bereikt hoogste punt sinds driehonderd dagen

Drukke tijden herleven. Het totale handelsvolume van cryptocurrency’s behaalde afgelopen dinsdag het hoogste punt sinds driehonderd dagen. Op dinsdag is in totaal 29,8 miljard euro aan cryptocurrency verhandeld. Deze cijfers zagen we voor het laatst terug in mei 2018.

Op de afbeelding hieronder zie je het volume van de hele cryptomarkt. Deze data is afkomstig van Coinmarketcap. Dat is een website die prijzen van 2.075 verschillende cryptocurrency’s vergelijkt. Daarnaast neemt het de data mee van vrijwel alle cryptocurrency exchanges ter wereld. Je ziet dat het volume van al deze exchanges het hoogste punt sinds mei heeft bereikt:

Grootste exchanges zorgen voor veel volume

Maar hierbij is een nuancering wel op zijn plaats. De tien grootste exchanges zorgden dinsdag voor het meeste handelsvolume, ruim 26 miljard euro. Dat is grofweg 88 procent van al het handelsvolume op die dag. Bitcoin (BTC) en Tether (USDT) zorgden gezamenlijk voor de meeste handel, beide met een handelsvolume van ruim 8 miljard euro.

De toename in het handelsvolume komt niet helemaal als een verrassing. Vorige week en afgelopen maandag zijn de koersen van cryptomunten zoals bitcoin en litecoin enorm gestegen. Deze stijging heeft waarschijnlijk voor een toename in interesse gezorgd voor veel cryptohandelaren.

Nog niet op hoogste niveau

Om het in perspectief te plaatsen, de cijfers van deze week komen nog niet in de buurt van de hoogtijdagen van cryptocurrency. De drukste handelsdag vinden we terug op 4 januari 2018. Toen werd er voor bijna 60 miljard euro aan cryptocurrency verhandeld. Dat is meer dan het dubbele van het volume van afgelopen dinsdag.

Op het moment van schrijven wordt er overigens nog steeds veel gehandeld. De afgelopen 24 uur is er voor 25,4 miljard euro aan cryptocurrency’s verhandeld. De meest populaire cryptomunt blijft ook nu bitcoin, met een handelsvolume van 7,6 miljard euro in de afgelopen 24 uur.

Wil jij ook handelen in bitcoin? Dat kan bij BTC Direct:

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.