Handelsvolume FTX Token gaat door het dak

Je zou het niet verwachten, maar het handelsvolume in de FTX Token (FTT) van FTX gaat momenteel compleet door het dak. Er lijkt op dit moment weinig tot geen hoop meer op een doorstart van FTX en veel investeerders verkopen hun tokens.

Voer voor speculanten

Op het moment van schrijven gaan FTX Tokens over de toonbank voor 1,61 euro per stuk. Daarmee is de token de afgelopen 24 uur alleen al met 13,27 procent gezakt. Daarmee is de waarde van de beurstoken inmiddels met 93,3 procent gezakt ten opzichte van de koers van 24,36 euro die het 30 dagen geleden nog opschreef.

Wat dat betreft lijkt de token van FTX op dit moment vooral voer voor verkopers en speculanten. Daghandelaren focussen zich op de grafiek van FTT en proberen op basis daarvan kleine winsten te pakken door de token snel te kopen en verkopen.

Voor lange termijn investeerders is het wat dat betreft aan te raden om de token niet meer te kopen. De kans dat deze ooit nog een significante waarde zal vertegenwoordigen is praktisch nul. Het lijkt eerder wachten op het moment dat niemand de token meer wil kopen en de effectieve waarde op nul uitkomt.

Binance, BitMEX en Kucoin verwijderen FTX Token

Enkele grote beurzen hebben reeds besloten om de FTX Token van hun platform te verwijderen. Onder andere Binance, BitMEX en KuCoin hebben deze harde beslissing al genomen. Ook wat dat betreft lijkt het onwaarschijnlijk dat FTT vanaf hier nog aan een wonderlijk herstel begint. Dat is alleen mogelijk als er plotseling iemand met een grote zak met geld verschijnt die nog iets wil proberen met het handelsplatform van FTX.

De kans dat zoiets zich voordoet lijkt op dit moment echter nihil. FTX heeft als gevolg van de problemen gigantische reputatieschade opgelopen, waardoor het onmogelijk lijkt om het merk nog op te poetsen. Probeer na deze ellende het grote publiek nog maar eens te overtuigen dat het vanaf nu allemaal weer op rolletjes zal lopen bij FTX. Overigens heeft Binance niet alle handelsparen van FTT verwijderd. Het is nog mogelijk om tussen FTT en Binance USD (BUSD) te handelen.

Mainstream media verdedigt Sam Bankman-Fried

Een bijzondere ontwikkeling omtrent het drama bij FTX is dat The New York Times een opvallend mild interview met Sam Bankman-Fried publiceerde. Dit viel ook op bij Bloomberg-journalist Trung Phan, die kritisch is op het feit dat woorden als ‘fraude’, ‘misdaad’ en ‘crimineel’ niet één keer voorkomen in het stuk van The New York Times.

Ook Elon Musk is kritisch op de journalisten van The New York Times en stelt de vraag: “Wat is de reden voor dit slappe stuk @nytimes?” Een vraag die meer dan terecht lijkt, getuige de enorme hoeveelheid slachtoffers die Sam Bankman-Fried met zijn platform maakte.

Zeker vanuit de mainstream media zou je verwachten dat ze figuren als Sam Bankman-Fried het vuur aan de schenen leggen. Uiteindelijk vertrouwden duizenden mensen hun crypto-vermogen toe aan het platform van Sam Bankman-Fried, die nu zelf bijna als slachtoffer wordt geportretteerd door The New York Times.

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Dit verhaal klopt niet helemaal: ik kan nu ( 16 november) nog steeds traden op Binance met FTT/BUSD.

    16 november 2022