Hardware wallet Ledger Nano S ondersteunt nu ook Cardano (ADA)

Goed nieuws als je fan bent van Cardano (ADA)! De cryptomunt wordt sinds 27 maart ondersteund door de populaire hardware wallet Ledger Nano S. Vanaf nu kan je met je Ledger inloggen op de Yoroi wallet. Yoroi is een software wallet waarmee je eenvoudig Cardano kan beheren.

Let op: dit kan dus nog niet met de software-applicatie Ledger Live. Ook is er volgens de website van Ledger nog geen ondersteuning voor de Ledger Blue.

Langverwachte ondersteuning

Cardano fans hebben lang moeten wachten, al een tijdje is de integratie met Ledger een van de meest gevraagde functionaliteiten. Ledger en de Cardano foundation hebben nu de handen ineen geslagen voor deze integratie.

Eerder deze week waren er al een aantal teasers. Zo was er bijvoorbeeld een hint te vinden op de Twitter-pagina van Ledger met een afbeelding van een deel van het logo van Cardano. De echte fans wisten het al lang, dit moet natuurlijk gaan over Cardano:

En de koers?

Komt een cryptomunt positief in het nieuws, dan heeft dat vaak ook effect op de waarde van de munt. Op de dag van de aankondiging is de waarde van Cardano (ADA) ook flink gestegen, dat hebben we in de grafiek hieronder aangegeven met het blauwe pijltje.

Of de stijging in direct verband staat met de samenwerking met Ledger is overigens niet duidelijk. Cardano doet het eigenlijk al sinds het dieptepunt in december 2018 erg goed. De cryptomunt is opgekrabbeld van 0,024 euro naar 0,06 euro op 27 maart. Cardano staat hiermee net op de tiende plek als we kijken naar de totale marktwaarde. 

 

Wat is Cardano (ADA)?

Cardano is ontwikkeld door de mede-oprichter van Ethereum, Charles Hoskinson. Net zoals Ethereum werkt Cardano ook met Proof of Stake. En net zoals Ethereum is het ook met Cardano mogelijk om smart contracts te ontwikkelen op het platform. Smart contracts zijn automatische, decentrale contracten.

Volgens Cardano is de basis van Cardano hét verschil met Ethereum. Cardano zou zijn gebouwd op basis van wetenschappelijk onderzoek. Het platform moet in staat zijn om op te schalen wanneer het netwerk groeit. Het biedt daarnaast een flexibelere programmeertaal voor developers, en door middel van sidechains moet het netwerk vele transacties tegelijkertijd aankunnen. Volgens de makers zelf is Cardano daarom een ‘derde-generatie blockchain’.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.