Opmerkelijk verhaal: Hcoin miljardair Guo vraagt faillissement aan

Tijd voor de gewetensvraag van het weekend: vertrouw je een miljardair die met een muziekvideo zijn nieuwste coin probeert te verkopen, en je belooft dat je rijkdom tot de maan zal stijgen?

Oordeel zelf, hieronder de betreffende muziekvideo van Miles Guo. Het gaat over Hcoin, een altcoin die bruin oogt en waar een ontoepasselijke geur omheen hangt (shitcoin).

Zichzelf failliet verklaard

Zijn echte naam is Guo Wengui, en hij is de oprichter van het cryptoproject Himalaya Coin (HCOIN). De miljardair is een markant persoon, is verbannen uit China en het laatste nieuws is dat hij zichzelf failliet heeft verklaard.

Tegen de rechtbank verklaarde hij dat zijn waarde nog maar een ton is, terwijl hij voor miljoenen aan schulden heeft uitstaan. Een van deze schulden komt door een geschil over een luxe jacht van 28 miljoen dollar waarvan hij beweert dat hij niet de eigenaar is. De Lady May is hetzelfde jacht waarop zijn zakenpartner Steve Bannon in 2020 werd gearresteerd op beschuldiging van fraude. En Bannon ken je wellicht als oud-adviseur van Donald Trump.

Een rechter beval Guo 134 miljoen dollar aan boetes te betalen voor Lady May. Guo hield de jacht in Amerikaanse wateren ondanks het feit dat hij tot 500 miljoen dollar schuldig was aan 99 verschillende schuldeisers, volgens zijn faillissementsaanvraag.

Geen melding van crypto-bezit

Verder staat in de faillissementsaanvraag dat Guo activa heeft die ergens tussen de 50.000 en 100.000 dollar waard zijn. Overigens wordt geen melding gemaakt van zijn cryptobezit, dus het kan net zo goed een grote farce zijn. Volgens de aanvraag ligt zijn waarde ver onder het totaalbedrag van zijn schuldenberg.

Wat een verschil een paar maanden kan maken. De muziekvideo waarin Guo sigaren rookt en stoer uit luxe sportwagens stapt is pas drie maanden geleden uitgebracht. In november schreef Bloomberg zelfs over dit project, en zij kwamen uit op een marktkapitalisatie van 27 miljard dollar voor Hcoin. De munt was overigens alleen maar verkrijgbaar op het eigen crypto-handelsplatform van de oprichter, Himalaya Exchange.

Van communist tot Donald Trump

Tot 2014 was Guo actief lid van de Chinese communistische partij. Echter moest hij in dat jaar China verlaten, omdat hij wordt gezocht op beschuldiging van fraude, ontvoering, witwassen van geld en omkoping. Sindsdien beweert Guo een politiek activist en klokkenluider te zijn. Hij kocht eerder een appartement in New York en sloot zich als lid aan bij Mar-a-Lago, een monument in bezit van Donald Trump.

Guo investeerde ook in de social media-app Gettr, deze werd vorig jaar gelanceerd als reactie op dat het twitteraccount van Trump gesloten werd.

Samen met Steve Bannon

Vorig jaar werkte hij ook aan een project met zijn zakenpartner Steve Bannon genaamd The New Federal State of China. Deze groep had als doel de Chinese Communistische Partij omver te werpen.

Met Bannon begon Guo aan een mediabedrijf genaamd GTV Meda Group, aan dit bedrijf werd direct een crypto gekoppeld genaamd de G-coins en G-dollars. CNBC schreef in september dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission verzocht om een ​​schikking van 539 miljoen dollar voor de illegale verkoop van effecten (security´s).

Twee maanden later bracht Guo de muziekvideo van bovenaan dit artikel uit. Je moet maar durven. In die video worden de vele voordelen van Himalaya Coin en de bijbehorende stablecoin, Himalayan Dollar. Zo zou zijn dollar volledig gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar en wordt Hcoin voor 20% gedekt door goudreserves.

Doet denken aan Bitconnect

Deze coins hebben ook nog een Bitconnect-vibe (koude rilling van 2017), want de tokens kunnen alleen worden verhandeld op zijn streng gecontroleerde Himalayan Exchange. Deze beurs biedt alleen deze twee tokens en niets anders. Dat was ook het verdienmodel van Bitconnect, een van de grootste scams uit de geschiedenis van crypto.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.